Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι διακινδυνεύει τη ζωή του για να πει στους Ουκρανούς την αλήθεια

Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι, Αλεξέι Αρέστοβιτς, ο οποίος παραιτήθηκε υπό τεράστιες πιέσεις αφού παραδέχτηκε άθελά του την ευθύνη του Κιέβου στην τραγωδία του Ντνιπροπετρόβσκ/Ντνίπρο αυτού του μήνα, διακινδυνεύει τη ζωή του για να πει στους Ουκρανούς την αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απίθανο η πλευρά του να επικρατήσει σε αυτή τη σύγκρουση, καθώς το Κίεβο υποτίθεται ότι έχασε πολλές στρατιωτικο-πολιτικές ευκαιρίες που κατέληξαν η Ρωσία να εκμεταλλευτεί αντ' αυτού και έτσι την έκαναν ανώτερη από ορισμένες απόψεις, είπε.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Arestovich επέκτεινε την αξιοπιστία του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda πως η Ουκρανία μπορεί τελικά να μην επιβιώσει από την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας, την οποία ο πρώην σύμβουλος είπε ότι θα μπορούσε να είχε μοιραστεί στον κόσμο «με βάση κάποιου είδους (απόρρητες) πληροφορίες». Αυτή η προκλητική παρατήρηση υποδηλώνει ότι ο Ζελένσκι και οι όμοιοί του κρύβουν την σκληρή αλήθεια από τον ουκρανικό λαό, το υπονοούμενο της οποίας σπάει όλα τα ταμπού της χώρας τους και έτσι θέτει τη ζωή του Αρέστοβιτς σε άμεσο κίνδυνο.

Προχώρησε ακόμη παραπέρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομάδα του πρώην αφεντικού του είναι γεμάτη εσωτερικές διαμάχες λέγοντας πως «Είμαστε ανίκητοι μόνο μέχρι να βρεθούμε στο λαιμό του άλλου. Όταν συμβεί αυτό, είμαστε λίγο πολύ νικητές, σε σύντομο χρονικό διάστημα και απροσδόκητα για τον εαυτό μας». Αυτό είναι ιδιαίτερα σκανδαλώδες υπό το φως της συντριβής ελικοπτέρου της περασμένης εβδομάδας έξω από το Κίεβο που κατέληξε στο θάνατο του υπουργού Εσωτερικών Denis Monastyrsky και της ομάδας του, ιδιαίτερα αφού ο Zelensky είπε στο Νταβός ότι «δεν υπάρχουν ατυχήματα σε καιρό πολέμου».

Ο Αρέστοβιτς είχε πάντα ένα ανεξάρτητο σερί ακόμη και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως de facto επικεφαλής προπαγανδιστής της Ουκρανίας, αλλά τώρα είναι εντελώς «απατεώνας» στο πλαίσιο της λεγόμενης «πολιτικής ορθότητας» της χώρας του. Δεν ενδιαφέρεται πλέον να καλύψει την αλήθεια, αλλά αντίθετα αποκαλύπτει αυτό που προφανώς θα προτιμούσε να μείνει κρυφό το πρώην αφεντικό του, δηλαδή πως το Κίεβο είναι απίθανο να νικήσει τη Ρωσία ακριβώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley μια ημέρα πριν.

Οποιοσδήποτε σκεπτικιστής που αμφέβαλλε την εκτίμηση αυτού του ανώτατου Αμερικανού στρατιωτικού αξιωματούχου, η οποία ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εκτίμηση της Πολωνικής ηγεσίας που είχε διατυπωθεί τις ημέρες πριν από την παραδοχή του Milley, θα πρέπει τώρα να είναι πεπεισμένος για την αλήθεια της αφού ο πρώην σύμβουλος του Zelensky μόλις της επέκτεινε την αξιοπιστία. Ωστόσο, η υπονοούμενη αποκάλυψη του Αρέστοβιτς ότι υπάρχουν σοβαρές εσωτερικές διαμάχες στην ουκρανική κυβέρνηση και τον υπαινιγμό πως ο Υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε ακόμη και να σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα αυτής, είναι αυτό που πραγματικά πέρασε την κόκκινη γραμμή του Κιέβου.

Είναι άλλο πράγμα να επαναλαμβάνουμε αυτό που μόλις είπαν Αμερικανοί και Πολωνοί αξιωματούχοι, ανεξάρτητα από το πόσο «πολιτικά λανθασμένο» είναι και άλλο να υποδηλώνουμε ότι οι εσωτερικές διαμάχες στην Ουκρανία δεν είναι μόνο θανατηφόρες για εκείνους που συλλαμβάνονται στα διασταυρούμενα πυρά που προέκυψαν (ίσως και κυριολεκτικά όπως στην περίπτωση του Monastyrsky) αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για το ότι το Κίεβο πιθανότατα έχασε τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία. Κανένας Ουκρανός αξιωματούχος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τολμήσει να μοιραστεί αυτές τις σκληρές αλήθειες.

Ο προηγούμενος χρόνος του Αρέστοβιτς ως de facto επικεφαλής προπαγανδιστής της Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια εμπιστοσύνη μεταξύ των μαζών που εξακολουθεί να ισχύει παρά το λεγόμενο «faux pas» του την περασμένη εβδομάδα όπου παραδέχτηκε άθελά του την ευθύνη του Κιέβου στην τραγωδία Dnipropetrovsk/Dnipro. Ο κόσμος πιστεύει αυτά που λέει, γι' αυτό ο Ζελένσκι και οι όμοιοί του είναι πιθανό να θεωρούν τα τελευταία του λόγια ως άμεση απειλή για την εξουσία τους, επομένως ο Arestovich μπορεί σύντομα να δολοφονηθεί από την SBU, εκτός εάν πρώτα τραπεί σε φυγή.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, όσο μικρή κι αν είναι, ορισμένα στοιχεία των ισχυρών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας να τον υποστηρίξουν. Σε αυτό το σενάριο, μπορεί να καταλήξει υπό την προστασία τους και έτσι να του επιτραπεί να συνεχίσει να ρίχνει τις βόμβες αλήθειας στον Ζελένσκι, σκοπός των οποίων θα ήταν να δημιουργήσει αντικυβερνητικό αίσθημα πριν από μια αλλαγή καθεστώτος εναντίον του (είτε δημοκρατικά πριν από την άνοιξη) στις επόμενες εκλογές του 2024 ή μέσω μιας Έγχρωμης Επανάστασης ή ακόμα και κάποιου είδους πραξικοπήματος).

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Αρέστοβιτς διακινδυνεύει κυριολεκτικά τη ζωή του για να πει στους Ουκρανούς την σκληρή αλήθεια που τόσο επειγόντως πρέπει να ακούσουν. Το Κίεβο είναι απίθανο να νικήσει τη Ρωσία, η πρόβλεψη της οποίας ευθυγραμμίζεται με τις τελευταίες δημόσιες εκτιμήσεις Αμερικανών και Πολωνών αξιωματούχων, και αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται αναμφισβήτητα εν μέρει στην φαύλη (και ενδεχομένως ακόμη και θανατηφόρα) εσωτερική διαμάχη που πλήττει την ουκρανική ηγεσία. Ο Αρέστοβιτς προσέφερε έτσι μια πατριωτική υπηρεσία, αλλά μπορεί τελικά να την πληρώσει με τη ζωή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail