Πρόκειται να ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος στην Ουκρανία;

pixabay / wir_sind_klein
Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες, είμαι επικριτής της «περιορισμένης στρατιωτικής επιχείρησης» του Πούτιν στην Ουκρανία. Καθυστέρησε οκτώ χρόνια και ο περιορισμένος στόχος του δεν είναι ρεαλιστικός. Ο Πούτιν χρειαζόταν να καταλάβει το Κίεβο την στιγμή που είδε το πραξικόπημα των ΗΠΑ να εκτυλίσσεται. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάστηκε να επανενσωματώσει το Donbass το 2014 πριν από τη μερική κατοχή του από τις νεοναζιστικές πολιτοφυλακές και τον ουκρανικό στρατό. Απέτυχε να ενεργήσει εγκαίρως, επειδή εξαπατήθηκε από τη Δύση με τη Συμφωνία του Μινσκ, η οποία ήταν μια τακτική καθυστέρησης για να κρατήσει τη Ρωσία μακριά έως ότου οι ΗΠΑ χτίσουν και εξοπλίσουν έναν ουκρανικό στρατό.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς / Παρουσίαση Freepen.gr

Καταλαβαίνω γιατί το Κρεμλίνο περιόρισε την παρέμβασή του τον περασμένο Φεβρουάριο στην εκκαθάριση των Ανεξάρτητων Δημοκρατιών του Ντονμπάς από τις ουκρανικές δυνάμεις. Ο Πούτιν δεν εισέβαλε στην Ουκρανία, γιατί δεν ήθελε εκτεταμένο θάνατο και καταστροφή στην Ουκρανία, ένα από καιρό τμήμα της Ρωσίας με μικτούς γάμους και ανάμειξη πληθυσμών. Εκεί που απέτυχε το Κρεμλίνο ήταν η μη συνειδητοποίηση πως η Ουάσιγκτον δε θα επέτρεπε τη σύγκρουση να περιοριστεί στην εκκαθάριση του Ντονμπάς.

Έχοντας καθυστερήσει την απαραίτητη δράση για οκτώ χρόνια, το Κρεμλίνο χρειαζόταν μια αστραπιαία, συντριπτική επίθεση που θα έριχνε εκτός δράσης ολόκληρη την Ουκρανία αμέσως προτού η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ μπορέσουν να εμπλακούν. Αντίθετα, η περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση περιορίστηκε στην επικράτεια των αποσχισμένων δημοκρατιών, προχώρησε αργά στην εξοικονόμηση ζωών αμάχων και υποδομών και προέβλεπε μικρή εμπλοκή από τον ρωσικό στρατό. Τις μάχες ανέλαβαν οι πολιτοφυλακές του Donbass και μια ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση, η ομάδα Wagner, που λειτουργεί ως βοηθητικός φορέας του ρωσικού στρατού. Το Κρεμλίνο δεν είχε έτοιμα αποθέματα για να διατηρήσει τις διαρκώς επιμηκυμένες γραμμές της αργής ρωσικής προέλασης που έδωσε στην Ουάσιγκτον χρόνο να διευρύνει τη σύγκρουση. Αυτό ήταν που κατέστησε δυνατές τις περιορισμένες ουκρανικές «αντεπιθέσεις» που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι ρωσικές γραμμές σε δύο τομείς υποχώρησαν εκ των προτέρων και κατέστησαν αδύνατη τη διείσδυση.

Οι ρωσικές ανατροπές παρερμηνεύτηκαν ως «ήττες» και οδήγησαν σε τέτοιες ανοησίες όπως «Η Ουκρανία στην Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα». Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ έχουν χαθεί στη δική τους αφήγηση πιστεύοντας τη δική τους προπαγάνδα.

Ο Mike Whitney κοίταξε πέρα ​​από τη δυτική προπαγάνδα για πληροφορίες και παρουσιάζει τα ευρήματά του εδώ — https://www.freepen.gr/2023/01/blog-post_447.html — ότι υπάρχουν τώρα 540.000 στρατιώτες του ρωσικού στρατού γύρω από την Ουκρανία και στη Λευκορωσία εφοδιάστηκαν με τεράστιο αριθμό αρμάτων μάχης, πυροβολικού, ρουκετών, πυραύλων και πυρομαχικών όντας έτοιμοι να εξαπολύσουν αυτή τη φορά μια πραγματική εισβολή. Εάν αυτή η αναφορά είναι αληθινή, δείχνει πως ο Πούτιν έχει μάθει από τα πολλά λάθη του. Εάν η αναφορά είναι ψευδής, υποδηλώνει ότι ο Πούτιν είναι ανίκανος να αναγνωρίσει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.

Στον δυτικό κόσμο οι ρωσικές σπουδές έχουν εκφυλιστεί σε ρωσοφοβία. Οι αντικειμενικοί ειδικοί ανήκουν στο παρελθόν. Ένας από τους λίγους εναπομείναντες αντικειμενικούς εμπειρογνώμονες αναρωτιέται εάν έχει τεθεί τώρα το στάδιο για ένα χερσαίο πόλεμο που δεν είχε προβλεφθεί από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Εάν τα γεγονότα ανάγκασαν τον Πούτιν να εγκαταλείψει την περιορισμένη επιχείρησή του, η Ουκρανία απλώς θα συρρικνωθεί.

Σε παρόμοιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και ο Πολωνός υπουργός Άμυνας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιστράτευση ξεκινά με την κλήση 200.000 εφέδρων. Είτε πρόκειται για προστασία από ρωσική επίθεση είτε για κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας, την οποία η Πολωνία εξακολουθεί να διεκδικεί ενώ η Ρωσία καταλαμβάνει το ανατολικό μισό ή για να σταλεί ως ενίσχυση για την Ουκρανία, είναι άγνωστο.

Εάν ο Ζελένσκι και η Ουάσιγκτον είναι ικανοί για λογική, η αναφερόμενη συγκεντρωμένη ρωσική δύναμη εισβολής, εάν είναι πραγματικά παρούσα, δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Η καταστροφή της Ουκρανίας μπορεί να αποτραπεί με την αποδοχή από την Ουάσιγκτον της επιστροφής του ρωσικού απελευθερωμένου εδάφους στη Μητέρα Ρωσία και τη συμφωνία πως η Ουκρανία θα είναι ένα ουδέτερο αφοπλισμένο κράτος και ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν είπε ότι απορρίπτοντας τη διπλωματία του, η Δύση άφησε τη δύναμη ως το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της Δύσης. Η προηγούμενη απροθυμία του Πούτιν να χρησιμοποιήσει βία έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Τώρα αν χρησιμοποιήσει δύναμη αργά στο παιχνίδι, η Ουάσιγκτον θα μπερδευτεί. Πώς θα απαντήσει η Ουάσιγκτον εάν ο ρωσικός στρατός συσπάσει την Ουκρανία; Η Ουάσιγκτον θα δεσμεύσει τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο, εάν η Ουάσιγκτον πιστεύει πως η δέσμευση των Αμερικανών στρατιωτών στην άμυνα της Ουκρανίας θα εμπόδιζε μια προέλαση του ρωσικού στρατού. Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα σφαγιάζονταν μαζί με τους υπόλοιπους Ουκρανούς. Και τότε τι; Μπορεί η αλαζονική Ουάσιγκτον που ξεχειλίζει από ύβρις να δεχτεί την ήττα, με συνέπεια την πιθανή διάλυση της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας του ΝΑΤΟ ή θα πατήσουν το κουμπί οι τρελοί που μας κακοδιαχειρίζονται;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail