Ο Zelensky έρχεται στο Hollywood, εμ, στη Washington

ουκρανική προεδρία
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν ο πρωταγωνιστής αυτή την εβδομάδα σε ένα προσεκτικά ενορχηστρωμένο - αλλά τρομακτικά προφανές - πραγματικό δράμα.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Το φιλοπόλεμο θέαμα, η παραποίηση της ιστορίας και η χειραγώγηση των συναισθημάτων του κοινού ήταν αντάξια μιας υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ. Ωστόσο, έσταζε επίσης επιπολαιότητα και αυθόρμητη τεχνοτροπία στην καλύτερη παράδοση του Χόλιγουντ schmaltz.

Πιο σοβαρά, όμως, το αποθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζουν, δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να διαπραγματευτούν ένα πολιτικό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με τη Ρωσία.

Μακριά από αυτό, οι ηγεμόνες των ΗΠΑ οδηγούν τη χώρα τους σε διαρκή πόλεμο με τρόπο που καθιστά σχεδόν αδύνατο να τελειώσει μέσω της διπλωματίας. Οι ορισμοί και ο σκοπός του πολέμου στο μυαλό των Αμερικανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης είναι τόσο παραμορφωμένοι και απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα που μια ρεαλιστική λύση είναι ολοένα και πιο άπιαστη.

Μια δυνητικά ρεαλιστική λύση είναι όλες οι πλευρές να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με σεβασμό και να λάβουν υπόψη τις αμοιβαίες στρατηγικές ανησυχίες για την ασφάλεια. Αυτό είχε διακηρύξει η Ρωσία τους μήνες πριν από την έκρηξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Μερικές πιο λογικές αμερικανικές και ευρωπαϊκές φωνές αναγνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα, αλλά ως επί το πλείστον, οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, καθώς και τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν προσηλωθεί σε μια παραληρηματική άποψη για τον πόλεμο ως «ήττα της ρωσικής επιθετικότητας» και «υπεράσπιση του ελεύθερου κόσμου».

Για να συνεχίσει αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο Ζελένσκι μεταφέρθηκε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα σε ένα τολμηρό κόλπο προπαγάνδας υπέρ του πολέμου. Δεν επρόκειτο για «επίσκεψη έκπληξη» ή «τολμηρό ταξίδι εν καιρώ πολέμου», αλλά «ένα περίτεχνα εκτελεσμένο σχέδιο από Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους», όπως αναφέρει το Associated Press. Ο Ουκρανός ηγέτης μεταφέρθηκε από την Πολωνία στην Ουάσιγκτον με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που συνήθως προορίζεται για ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ντυμένος με πράσινο στρατιωτικό ένδυμα, ο Ζελένσκι αποσύρθηκε από την αεροπορική βάση του Άντριους και τον υποδέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ακολούθησαν φωτογράφιση συνομιλιών δίπλα στο τζάκι πριν από μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια ο Ζελένσκι εκφώνησε ομιλία ενώπιον κοινής συνόδου του Κογκρέσου. Ήταν προφανές πως ο κωμικός ηθοποιός που έγινε πρόεδρος έλεγε μια ομιλία που του είχαν γράψει οι Αμερικανοί χειριστές του.

Ο ίδιος φώναζε για «νίκη» επί της Ρωσίας και συνέκρινε τα ουκρανικά στρατεύματα με τους Αμερικανούς επαναστάτες που πολεμούσαν ενάντια στη Βρετανική Αυτοκρατορία το 1777 καθώς και με τους Αμερικανούς στρατιώτες που ξεπέρασαν τη Ναζιστική Βέρμαχτ στη Μάχη του Bulge το 1944.

Χωρίς αμφιβολία, αξιότιμοι Αμερικανοί πατριώτες θα στριφογυρίζουν στους τάφους τους από μια τέτοια προσβολή στη μνήμη και τις θυσίες τους.

Ιδιαίτερη αηδία ήταν η σύγκριση του Ζελένσκι για το ρωσικό «τρομοκρατικό κράτος» και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη ναζιστική Γερμανία και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Παραδόξως, το συγκεντρωμένο Κογκρέσο –με ελάχιστες εξαιρέσεις– χειροκροτούσε όρθιο σε τέτοιες επινοημένες παραποιήσεις και ιστορικές ανοησίες.

«Αν ποτέ κάποιος ηγέτης προσωποποίησε το έθνος του, αυτός είναι ο Volodymyr [sic] Zelensky», ανέβασε το CNN. «Αυτή η εικόνα περιελάμβανε τη μαεστρία του Ζελένσκι στον ιστορικό υπαινιγμό και στο θέατρο δημοσίων σχέσεων».

Το καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι παραπέμπει άθελά του στη λανθάνουσα πραγματικότητα της «χειραγώγησης», αλλά παρ' όλα αυτά την αγοράζει. Η «μαεστρία» των δημοσίων σχέσεων στην οποία αναφέρεται δεν είναι τόσο αυτή ενός προέδρου κόμικ, αλλά ανήκει στους χειριστές του βαθέος κράτους των ΗΠΑ πίσω από τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

Αυτό είναι το τόσο αποτρόπαιο για το θέαμα. Οι Αμερικανοί παραπλανώνται νομίζοντας πως χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ένα καθεστώς στο Κίεβο που «υπερασπίζεται τη δημοκρατία». Αυτό το καθεστώς ήρθε στην εξουσία το 2014 μέσω ενός πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας που υποστηρίχθηκε από τη CIA. Ο Ζελένσκι εξελέγη το 2019 ως υποψήφιος ειρήνης από Ουκρανούς που νοσούν από έναν εμφύλιο πόλεμο που η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι εταίροι της τροφοδοτούσαν εσκεμμένα, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Τώρα ο Ζελένσκι ανακαλύφθηκε εκ νέου από τους Αμερικανούς σεναριογράφους ως «ήρωας πολέμου» που φοράει πράσινες στρατιωτικές στολές (πολύ τακτοποιημένες, το νου σας!) ενώ συγκεντρώνει το κοινό του Κογκρέσου από φώκιες που χειροκροτούν και υπογράφουν συνολικό προϋπολογισμό βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία σχεδόν 150 $ δισεκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο πυραύλων Patriot στο καθεστώς του Κιέβου. Το προκλητικό βήμα φέρνει τις ΗΠΑ σε μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να προειδοποιεί αλλά εξακολουθεί να αγνοείται.

Με τον οργουελικό τρόπο, η πολεμική στην Ουάσιγκτον παρουσιάζεται ως «υπεράσπιση» της παγκόσμιας ειρήνης.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα και τα ανόητα λόγια που ειπώθηκαν ήταν ένα βδέλυγμα των Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει καλή θέληση για την ανθρωπότητα, καμία επιθυμία για ειρήνη, ούτε γιορτή υπέρβασης της ιστορικής αδικίας. Όλα έχουν να κάνουν με την προώθηση του πολέμου, του θανάτου και του ανθρώπινου πόνου με αυτάρεσκη και παραπλανημένη ιεροσύνη. Η αντίθεση των Χριστουγέννων.

Είναι απίστευτο πόσο εσκεμμένα αφελείς είναι οι Αμερικανοί πολιτικοί και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς πληρώνονται από τις εταιρείες όπλων που τρέφονται από το Πεντάγωνο που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους. Η παραπλανημένη αίσθηση του αυτοδικαίου σκοπού είναι εκπληκτική. Μόνο μια κουλτούρα που έχει υποβαθμιστεί τόσο ριζικά με σκουπίδια τύπου Χόλιγουντ θα ήταν τόσο επιρρεπής σε τέτοια χονδροειδή χειραγώγηση. Αυτή η προετοιμασία καθιστά επίσης τόσο επικίνδυνο τον πολεμοχαρή. Δεν υπάρχει όριο στην ανοησία.

Ο Ζελένσκι επικροτήθηκε επειδή συνέκρινε τους Ρώσους με τους Ναζί βαρβάρους. Το υποσυνείδητο μήνυμα ήταν πως οι Ρώσοι είναι υπάνθρωποι των οποίων «οι τακτικές είναι πρωτόγονες… καταστρέφουν τα πάντα». Παραδόξως, είναι ο Ζελένσκι και οι Αμερικανοί υποστηρικτές του που διακινούν τη ναζιστική ιδεολογία.

Ο Ζελένσκι, ένας κατ' όνομα Εβραίος, είναι ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων που δοξάζουν τους συνεργάτες των Ναζί με ναζιστικά συνθήματα, χαιρετισμούς και διακριτικά. Είναι μια ποταπή διαστρέβλωση της ιστορίας ότι το καθεστώς του Κιέβου και οι Αμερικανοί πληρωτές του αγωνίζονται για την ελευθερία. Το καθεστώς του Ζελένσκι είναι το πιο διεφθαρμένο στον κόσμο και ακόμη και οι ερευνητές του Πενταγώνου έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με την πώληση αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών όπλων στη μαύρη αγορά που εισρέουν στη χώρα αυτή.

Η παρωδία που διαπράττεται στον αμερικανικό λαό είναι πραγματικά φοβερή. Ενώ η αμερικανική κοινωνία εκφυλίζεται από την οικονομική κατάρρευση και ενώ η φτώχεια αυξάνεται μεταξύ των εργαζομένων στις ΗΠΑ, οι ελίτ τους επικροτούν έναν απατεώνα κόμικ και διοχετεύουν δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα όπλα στην Ουκρανία που οδηγεί σε περισσότερο πόλεμο με τη Ρωσία.

Δε θα μπορούσες να φτιάξεις μια τέτοια φαρσοκωμωδία – ακόμη και στο Χόλιγουντ. Αλλά είναι μια υπερπαραγωγή στην Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail