Καλές γιορτές αλλά ΟΧΙ καλά Χριστούγεννα. Και τότε ποιοι και τι γιορτάζουν;

gunthersimmermacher / Pixabay
Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει να σβήνεται το όνομα των Χριστουγέννων από τα... Χριστούγεννα. Θυμάμαι στο γραφείο να καταφτάνουν ηλεκτρονικές κάρτες από το εξωτερικό, πολλές από τις οποίες εύχονταν καλές γιορτές και καλή χρονιά.

Του Στρατή Μαζίδη

Η συνήθεια μεταφέρθηκε σιγά σιγά και στην Ελλάδα. Μέχρι και τοπικό σύλλογο είδα στην πόλη που ζω να στολίζει δέντρο, να κάνει νταβαντούρια με χορούς και να εύχεται απλά καλές γιορτές. 

Να μην παρεξηγηθούν, μας λένε, οι αλλόθρησκοι. Γιατί να παρεξηγηθούν; 

Πρώτον η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα είναι η Ορθόδοξη Ανατολική. Για του Χριστού την πίστη την αγία, ξεκίνησε η Επανάσταση. Αν κάποιος δεν μπορεί να το αποδεχτεί αυτό, είχε κι άλλες επιλογές.

Δεύτερον, γιατί να παρεξηγηθούν οι αλλόθρησκοι; Τους έβρισε κανένας; Αυτοί δεν έχουν τις δικές του εορτές; Τους είπε κανείς να μην αναφέρονται σε αυτές;

Άρα αυτό είναι μια διχαστική δικαιολογία και κούφιο επιχείρημα.

Το πρόβλημα δεν είναι οι αλλόθρησκοι. Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να ξεριζωθεί ο Χριστός εντελώς. Πρέπει να γίνουμε μια μάζα, στο όνομα μόνο Ελληνες, όπως θα μπορούσαμε να είμαστε Ιταλοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι κτλ, που δε θα ξέρουμε τη γλώσσα και την ιστορία μας και δε θα έχουμε Θεό. Διότι αυτός που ξέρει ποιος είναι, από έρχεται, που πηγαίνει και σε τι πιστεύει, δε γίνεται ζυμάρι στα χέρια επικίνδυνων εγκεφάλων.

Ήδη από τα σχολεία βλέπουμε τις τελευταίες δεκαετίες μια σειρά εκπαιδευτικών... "μεταρρυθμίσεων" που παράγουν απόφοιτους δίχως βασικές γνώσεις και που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν, ούτε να γράψουν ελληνικά κι ας τους δίνονται έπαινοι κι ας εισάγονται στα ΑΕΙ.

Παράλληλα ξηλώνουμε και τη θρησκεία.

Και θα αναρωτηθεί κανείς. Μα τι στην ευχή γιορτάζουμε αφού δεν αναφέρουμε καν τη λέξη Χριστούγεννα; Ίσως την αλλαγή, ίσως πως πλέον δεν έχουμε ούτε το Θεό μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η μαυρίλα και η κατάπτωση που κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Δεν έχουμε πλέον κανένα φραγμό.

Πάντως σε πείσμα των καιρών και κόντρα στους ανέμους, Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail