Η Δύση συνειδητοποίησε τελικά πόσο αλλάζει το παιχνίδι ο διάδρομος μεταφορών Βορρά-Νότου

Είναι εκπληκτικό το πόσο χρόνο επένδυσαν οι συγγραφείς του Bloomberg για να διορθώσουν τις αντιλήψεις του κοινού τους σχετικά με το διάδρομο μεταφορών Βορρά-Νότου, για το οποίο θα έπρεπε ειλικρινά να επαινεθούν. Οι μόνες εποικοδομητικές κριτικές που μπορούν να ασκηθούν κατά της δημοσίευσής τους είναι πως θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πολύ νωρίτερα και ότι όπως ήταν αναμενόμενο καταλήγει στην πολιτικά ιδιοτελή νότα πως υπονοεί ότι οι δευτερογενείς απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτό το έργο. Εκτός από αυτό, είναι ένα σπάνιο αριστούργημα από τα Mainstream Media.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Η απροσδόκητη αναβίωση του NSTC

Το Bloomberg δημοσίευσε μια εκτενώς λεπτομερή αναφορά την Τετάρτη σχετικά με το πώς «η Ρωσία και το Ιράν χτίζουν μια εμπορική οδό που αψηφά τις κυρώσεις», η οποία ενημερώνει τους αναγνώστες του για τη γεωστρατηγική σημασία του Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου (NSTC) μεταξύ αυτών των δύο και της Ινδίας. Το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγνόησε αυτόν τον ευρασιατικό οικονομικό διάδρομο την τελευταία δεκαετία, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που είχε για διάφορους λόγους, αλλά όλα άλλαξαν φέτος.

Αυτές οι de facto κυρώσεις του μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην ειδική της επιχείρηση, την οποία ξεκίνησε για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία αφού το ΝΑΤΟ τις πέρασε εκεί, μετέτρεψαν το NSTC στο μοναδικό βιώσιμο διεθνή διάδρομο εφοδιαστικής της Μόσχας. Αυτό με τη σειρά του έδωσε πνοή σε αυτό το προηγουμένως ετοιμοθάνατο έργο και στη συνέχεια επιτάχυνε τη μεγάλη στρατηγική σύγκλιση μεταξύ των βασικών συμμετεχόντων Ρώσων, Ιρανών και Ινδών.

Συστημικές Συνέπειες

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι ότι αυτοί οι τρεις κατάφεραν να προωθήσουν τον κοινό τους στόχο να δημιουργήσουν έναν τρίτο πόλο επιρροής με στόχο να ξεπεράσει το διπολικό αδιέξοδο των Διεθνών Σχέσεων που ορίζεται από την κυριαρχία του σινο-αμερικανικού διδύμου υπερδυνάμεων στις παγκόσμιες υποθέσεις. Το NSTC είναι ο φυσικός πυρήνας των προσπαθειών τους από αυτή την άποψη, γεγονός που το καθιστά ένα έργο που αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι και φέρνει επανάσταση στην παγκόσμια τάξη διευκολύνοντας την τριπολική εξέλιξή του πριν από την τελική του πολυπολική μορφή.

Το Golden Billion αρνιόταν αυτές τις αλληλένδετες γεωστρατηγικές εξελίξεις τους τελευταίους δέκα μήνες, ειδικά επειδή ήταν οι δικές τους αντιρωσικές κυρώσεις που επηρέασαν την ίδια διαδικασία που διαβρώνει περαιτέρω τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία τους. Οι διαχειριστές της αντίληψής τους προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις παγκόσμιες μάζες ώστε να νομίζουν ψευδώς ότι η Ρωσία ήταν απομονωμένη, το Ιράν στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πως η Ινδία απέρριψε τον επί δεκαετίες ειδικό και προνομιούχο στρατηγικό εταίρο της για να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ.

Διόρθωση αντιλήψεων

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία παραμένει συνδεδεμένη με την παγκόσμια οικονομία μέσω του NSTC, οι πολιτικές «Δημοκρατικής Ασφάλειας» του Ιράν έχουν ουσιαστικά αποκαταστήσει την σταθερότητα ενόψει του τελευταίου υβριδικού πολέμου της τρομοκρατίας των ΗΠΑ εναντίον της και η Ινδία στην πραγματικότητα διπλασίασε τους δεσμούς της με τη Μόσχα σε πλήρη πείσμα της Ουάσιγκτον. Αυτές οι παρατηρήσεις είναι αντικειμενικά υπάρχουσες και εύκολα επαληθεύσιμες, γι' αυτό και τα Mainstream Media (MSM) της Δυτικής υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκαθάρισαν τελικά την αλήθεια μέσω της εκτενώς λεπτομερούς αναφοράς του Bloomberg.

Είναι εκπληκτικό το πόσο χρόνο επένδυσαν οι συγγραφείς του για να διορθώσουν τις αντιλήψεις του κοινού τους, κάτι για το οποίο θα έπρεπε ειλικρινά να επαινεθούν για αυτό. Οι μόνες εποικοδομητικές κριτικές που μπορούν να ασκηθούν κατά της δημοσίευσής τους είναι πως θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πολύ νωρίτερα και ότι όπως ήταν αναμενόμενο καταλήγει στην πολιτικά ιδιοτελή νότα ότι υπονοεί πως οι δευτερογενείς απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτό το έργο. Εκτός από αυτό, είναι ένα σπάνιο αριστούργημα από τα MSM. Ακολουθούν μερικά βασικά αποσπάσματα που δείχνουν ότι:

Βασικά αποσπάσματα από το αριστούργημα του Bloomberg

«Η Ρωσία και το Ιράν χτίζουν μια νέα διηπειρωτική εμπορική οδό που εκτείνεται από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, ένα πέρασμα 3.000 χιλιομέτρων (1.860 μίλια) που είναι πέρα ​​από κάθε ξένη παρέμβαση… Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι εμπορικές συνδέσεις από Παρέμβαση της Δύσης και δημιουργία νέων με τις γιγάντιες και ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας. «Πρόκειται για τη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού που δεν αντέχουν τις κυρώσεις σε όλη τη διαδρομή», λέει η Maria Shagina.



Ο αναδυόμενος εμπορικός διάδρομος θα επιτρέψει στη Ρωσία και το Ιράν να ξυρίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα από τις υπάρχουσες διαδρομές. Στο βόρειο άκρο της βρίσκεται η Αζοφική Θάλασσα, η οποία περικλείεται από τη χερσόνησο της Κριμαίας, τη νοτιοανατολική ακτή της Ουκρανίας -συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού κατεχόμενου λιμανιού της Μαριούπολης- και τις εκβολές του ποταμού Ντον…Από εκεί τα ποτάμια, θαλάσσια και σιδηροδρομικά δίκτυα εκτείνονται στο Ιράν με κόμβους στην Κασπία Θάλασσα και τελικά στον Ινδικό Ωκεανό. Ο Πούτιν έχει επισημάνει τη σημασία αυτού του άκρου του διαδρόμου, επίσης.



Η Shagina εκτιμά πως η Ρωσία και το Ιράν επενδύουν έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια στον διάδρομο εσωτερικών εμπορικών συναλλαγών, βοηθώντας στη διευκόλυνση της ροής αγαθών που θέλει να σταματήσει η Δύση… Τα πλοία που πλέουν στους ποταμούς Ντον και Βόλγα ανταλλάσσουν παραδοσιακά ενέργεια και γεωργικά προϊόντα—το Ιράν είναι ο τρίτος -ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών σιτηρών—αλλά η γκάμα πρόκειται να διευρυνθεί. Οι δύο χώρες έχουν ανακοινώσει μια σειρά από νέες επιχειρηματικές συμφωνίες που καλύπτουν αγαθά, όπως τουρμπίνες, πολυμερή, ιατρικές προμήθειες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.



«Με το κλείσιμο των ευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, επικεντρώνονται στην ανάπτυξη εναλλακτικών εμπορικών διαδρόμων που υποστηρίζουν την στροφή της Ρωσίας προς την Ανατολή», λέει ο Nikolay Kozhanov, ειδικός στον Κόλπο στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ που υπηρέτησε ως διπλωμάτης του Κρεμλίνου στην Τεχεράνη από το 2006 έως το 2009. «Μπορείτε να επιβάλετε ελέγχους στις θαλάσσιες διαδρομές, αλλά οι χερσαίες διαδρομές είναι δύσκολο να παρακολουθηθούν. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα παρακολουθήσεις όλα». Υπάρχουν πολλά εμπόδια και τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν ξοδεύουν πολλά για να τα ξεπεράσουν.

Η Ρωσία σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να βελτιώσει την πλοήγηση κατά μήκος του Αζόφ, στον ποταμό Ντον και στο κανάλι που συνδέεται με το Βόλγα… Το κανάλι Don-Volga είναι ένα τμήμα 101 χιλιομέτρων από ανθρωπογενή περάσματα και φυσικές δεξαμενές που συνδέουν τα δύο ποτάμια στο πλησιέστερο σημείο…Η ρηχότητα ορισμένων τμημάτων της πλωτής οδού περιορίζει το μέγεθος των πλοίων που μεταφέρουν προϊόντα όπως ρωσικά σιτηρά σε χωρητικότητα περίπου 3.000 τόνων. Ο εκσυγχρονισμός του καναλιού θα μπορούσε να επιτρέψει τη διέλευση πλοίων διπλάσιου μεγέθους.

Η Ρωσία οριστικοποιεί κανόνες που θα δίνουν σε πλοία από το Ιράν δικαίωμα διέλευσης κατά μήκος των εσωτερικών πλωτών οδών στους ποταμούς Βόλγα και Ντον, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Maritime. Τα δεδομένα κίνησης πλοίων που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg δείχνουν ήδη τουλάχιστον μια ντουζίνα ιρανικά πλοία, μερικά από τα οποία εκμεταλλεύεται ο όμιλος ναυτιλιακών γραμμών Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο οποίος έχει εγκριθεί από τις ΗΠΑ, που ταξιδεύουν μεταξύ των ακτών της Κασπίας της χώρας και των βασικών λιμανιών του ποταμού Βόλγα.

Η IRISL με έδρα την Τεχεράνη πραγματοποίησε επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα λιμάνι κατά μήκος του Βόλγα, ανέφερε το ημιεπίσημο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Εργασίας τον περασμένο μήνα. Στόχος είναι σχεδόν να διπλασιαστεί η χωρητικότητα φορτίου στο λιμάνι Solyanka στη ρωσική πόλη Αστραχάν, σε 85.000 τόνους το μήνα. Μέσα στα δικά του σύνορα, το Ιράν ρίχνει χρήματα σε τερματικούς σταθμούς όπου το φορτίο μπορεί να μεταφερθεί από πλοία και σε σιδηροδρόμους που διασχίζουν τη χώρα από την Κασπία μέχρι τον Περσικό Κόλπο.



Οι εμπορικές αντιπροσωπείες μετακινούνται μεταξύ Ιράν και Ρωσίας με αυξανόμενη συχνότητα—και το εμπόριο αυξάνεται επίσης. Επίσημα αυξήθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το ετήσιο ποσό πιθανότατα θα ξεπεράσει σύντομα τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει ένας «καθαρός δρόμος» για την επίτευξη 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις επιτευχθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, είπε ο Σεργκέι Κατίριν, ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας, σε συνέδριο στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα.



Ιρανοί αξιωματούχοι λένε πως είναι πλήρως επικεντρωμένοι σε αυτό που αποκαλούν «ανατολικό άξονα» — καταργώντας κάθε σχέδιο για αναζωογόνηση των οικονομικών δεσμών με την Ευρώπη και αντ' αυτού επιδιώκοντας μια σειρά εμπορικών και ενεργειακών συμφωνιών με τη Ρωσία, την Κίνα και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας. Σε μεγάλο βαθμό κάτω από το ραντάρ των δυτικών κυβερνήσεων, μια συντονισμένη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια για να ενωθεί ολόκληρη αυτή η ευρασιατική επικράτεια… Τόσο για τη Ρωσία όσο και για το Ιράν, η Ινδία είναι ένας κρίσιμος κόμβος στα δίκτυα που προσπαθούν να οικοδομήσουν.



Οι εμπορικές ροές θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν το Ιράν καταφέρει να συνδέσει το ημιτελές και καθυστερημένο συγκρότημα του λιμανιού Chabahar στον Ινδικό Ωκεανό - ένα έργο στο οποίο έχει επενδύσει η Ινδία - με το δίκτυο τρένων μεγάλων αποστάσεων. Το Chabahar έχει μέχρι στιγμής εξαιρεθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αλλά μπορεί να τραβήξει νέο έλεγχο από την Ουάσιγκτον…Η επιτυχία ή η αποτυχία…θα εξαρτηθεί από το εάν άλλες χώρες, από την Ινδία έως τη Μέση Ανατολή… συμφωνούν να [συμμορφωθούν με τις κυρώσεις των ΗΠΑ] ή να επιλέξουν να αψηφήσουν την πίεση"


Η επόμενη φάση της εκστρατείας πίεσης των ΗΠΑ

Αυτά τα βασικά αποσπάσματα από την εκπληκτικά ισορροπημένη δημοσίευση του Bloomberg υποδηλώνουν έντονα ότι το Golden Billion αποφάσισε να μεγιστοποιήσει την επίγνωση του κοινού τους για το NSTC ως μέρος της de facto επόμενης φάσης πίεσης του μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου εναντίον της Ρωσίας, του Ιράν και ίσως τελικά και της Ινδίας. Αυτός ο ευρασιατικός διάδρομος που αλλάζει γεωστρατηγικά το παιχνίδι πιθανότατα θα συμμετάσχει στις επικείμενες συζητήσεις για κυρώσεις λόγω του απαραίτητου ρόλου του στην επανάσταση στις Διεθνείς Σχέσεις.

Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να σαμποτάρουν το NSTC, το οποίο αναμένουν πως θα σταματήσει τη μεγάλη στρατηγική σύγκλιση μεταξύ των πρωταρχικών συμμετεχόντων Ρώσων, Ιρανών και Ινδών και έτσι θα περιπλέξει τις κοινές προσπάθειές τους να δημιουργήσουν έναν τρίτο πόλο επιρροής για τη διάρρηξη του διπολικού αδιεξόδου των παγκόσμιων υποθέσεων. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι αυτός ο φθίνων μονοπολικός ηγεμόνας στερείται σοβαρά την επιρροή στις μέρες μας για να προωθήσει αυτόν τον στόχο, εκτός από την απειλή δευτερογενών κυρώσεων εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν το NSTC.

Εξουδετέρωση του δαμόκλειου ξίφους των δευτερογενών κυρώσεων

Αυτό το πολυπολικό μεγάλο έργο είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας για κάθε έναν από τους κύριους συμμετέχοντες λόγω της κοινής τους επιθυμίας να το αξιοποιήσουν με σκοπό την επανάσταση στις Διεθνείς Σχέσεις προς την κατεύθυνση των αντικειμενικών μακροπρόθεσμων συμφερόντων τους, επομένως τέτοιες προσπάθειες είναι απίθανο να τους αποτρέψουν. Αυτές οι ινδικές εταιρείες που πρωτοστατούν στην οικονομική διάσταση της ευρασιατικής πράξης εξισορρόπησης της Μεγάλης Δύναμής τους παγκοσμίως, μέσω του NSTC, μπορούν απλώς να διασφαλίσουν ότι δεν έχουν δυτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτό επομένως θα εξουδετέρωνε το δαμόκλειο ξίφος των δευτερογενών κυρώσεων του Golden Billion, καθώς η έλλειψη οποιουδήποτε εμπορίου μεταξύ αυτών των εταιρειών και αυτού του de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου θα καθιστούσε αυτούς τους μονομερείς περιορισμούς χωρίς νόημα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για εκείνες τις ινδικές τράπεζες που θα διευκολύνουν τις χρηματοοικονομικές πράξεις σε αυτή τη διαδρομή με τη Ρωσία και το Ιράν. Εφόσον δεν έχουν δυτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, προστατεύονται από την απειλή δευτερογενών κυρώσεων, οι οποίες έτσι γίνονται καθαρά συμβολικές.

Διευκρίνιση των Μεγάλων Στρατηγικών Προθέσεων της Ινδίας

Για να είμαστε απολύτως σαφείς, η Ινδία δε διασκεδάζει με το φτύσιμο της Δύσης, καθώς θα προτιμούσε να συνεργαστεί μαζί της με αμοιβαία επωφελείς τρόπους, αλλά επίσης δε θα παραχωρήσει μονομερώς τα αντικειμενικά εθνικά της συμφέροντα και ειδικά όχι υπό την απειλή παράνομων κυρώσεων που επιβάλλονται εκτός του ΣΑΗΕ. Ενώ ορισμένοι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να συμπεράνουν ότι αυτό καθιστά την Ινδία μια λανθάνουσα γεωπολιτική πρόκληση για τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία τους, το γεγονός είναι πως η τριπολικότητα που καθοδηγείται από τους Ινδούς μέσω του NSTC δεν αποτελεί μηδενικό άθροισμα.

Η παγκόσμια συστημική μετάβαση προϋπήρχε των φετινών δραματικών γεγονότων, αλλά επιταχύνθηκε άνευ προηγουμένου από αυτά, τόσο που οι διεργασίες που εξαπολύθηκαν έχουν γίνει μη αναστρέψιμες ως τώρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αφότου ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να ηγηθεί του Παγκόσμιου Νότου καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του G20 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, την οποία οι Σέρπα της Ρωσίας σε αυτό το μπλοκ υποστήριξαν πλήρως περιγράφοντας τον σύντροφό τους ως «την κύρια φωνή του Παγκόσμιου Νότου».

Επιχειρήματα για την πραγματιστική επαναβαθμονόμηση της αμερικανικής στρατηγικής

Ως εκ τούτου, είναι πολύ λογικό για τις ΗΠΑ να διαχειρίζονται αυτές τις διαδικασίες στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, έτσι ώστε να τις αξιοποιούν δημιουργικά έναντι του Κινέζου συστημικού ανταγωνιστή τους, προκειμένου να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα από αυτήν εν μέσω των συνεχιζόμενων συζητήσεών τους για μια νέα ύφεση. Φαίνεται ήδη ότι η Αμερική υποστηρίζει τουλάχιστον αυτήν την προσέγγιση, όπως αποδεικνύεται από τον έπαινο από τον Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου προς τον Πρωθυπουργό Μόντι για το ρόλο του στη συγκέντρωση των G20 στη δημοσίευση της κοινής τους δήλωσης τον περασμένο μήνα.

Αυτό δε σημαίνει πως όλες οι μόνιμες στρατιωτικές, μυστικές και διπλωματικές γραφειοκρατίες των ΗΠΑ («βαθύ κράτος») υποστηρίζουν αυτή τη ρεαλιστική αντίδραση στις μη αναστρέψιμες εξελίξεις του περασμένου έτους, καθώς οι ιδεολογικά καθοδηγούμενοι σκληροπυρηνικοί εξακολουθούν να παραμένουν στην αυταπάτη πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Ωστόσο, πράγματι υποδηλώνει ότι ορισμένες δυνάμεις με επιρροή στο εσωτερικό τους εξετάζουν σοβαρά πώς θα μπορούσαν να προωθηθούν τα συμφέροντά τους μέσω αυτών των μέσων.

Μερικές απλές προτάσεις πολιτικής για τις ΗΠΑ

Έχοντας αυτό κατά νου, η βέλτιστη προσέγγιση θα ήταν να μην απειλήσουν οι ΗΠΑ την Ινδία με δευτερεύουσες κυρώσεις για το ρόλο της στο NSTC που αλλάζει γεωστρατηγικά το παιχνίδι, προκειμένου να συνεχίσουν να επιταχύνουν τις τριπολικές διαδικασίες που περιπλέκουν τους μεγάλους στρατηγικούς στόχους της Κίνας πολύ περισσότερο από τους δικούς τους . . Επίσης, δεν θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν την Ινδία στην Κίνα για να γλυκάνουν τη συμφωνία για μια σινο-αμερικανική νέα ύφεση, καθώς η ιδιότητα του βασιλιά του Δελχί στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο είναι επιτακτική ανάγκη για τη διαχείριση της ανόδου του Πεκίνου.  

Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει φυσικά κανένας τρόπος να διακρίνουμε με σιγουριά τους στρατηγικούς υπολογισμούς που επηρεάζουν τους Αμερικανούς πολιτικούς σε αυτήν την κομβική στιγμή της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης. Μπορεί τελικά να αποδειχθεί πως θα αποφασίσουν να διπλασιάσουν την πίεση της Ινδίας για το NSTC, να πουλήσουν την ασφάλειά της στην Κίνα και να συνεργαστούν με τη Λαϊκή Δημοκρατία (έστω και προσωρινά) σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποκαταστήσουν το διπολικό σύστημα που και οι δύο υπερδυνάμεις έχουν συμφέρον να διατηρήσουν το συμφέρον τους.

Συμπερασματικές Σκέψεις

Ό,τι κι αν συμβεί τελικά, γίνεται προφανές πως το NSTC θα εμφανίζεται πιο ευδιάκριτα στους υπολογισμούς που ισχύουν, όπως προτείνει το Bloomberg, διορθώνοντας απροσδόκητα τις αντιλήψεις του κοινού του σχετικά με αυτόν το διάδρομο στην εκτενώς λεπτομερή έκθεσή του για αυτόν. Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη της αφήγησης θα οδηγήσει αναμενόμενα σε μεγαλύτερη παγκόσμια προσοχή σε αυτόν τον διάδρομο, αλλά αντί να ασκεί πίεση στους συμμετέχοντες του να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, μπορεί στην πραγματικότητα να εμπνεύσει περισσότερες χώρες να τον χρησιμοποιήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail