Το μεγάλο ψέμα για τον πόλεμο της Ουκρανίας

Πριν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, είπε στον Fareed Zakaria του CNN στις 20 Μαρτίου 2022, «Είχα επισημάνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διαρκεί οκτώ χρόνια. Δεν είναι απλώς κάποια ειδική στρατιωτική επιχείρηση». 

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Zakaria τον είχε ρωτήσει: «Έχετε πει πρόσφατα ότι η Ουκρανία ίσως δεν θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το έχετε παραδεχτεί. Θα μπορούσε αυτό — υπάρχουν άνθρωποι που ρωτούν, θα μπορούσε αυτή η παραχώρηση, εάν την είχατε κάνει ξεκάθαρα και δυνατά νωρίτερα, να είχε αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο;». Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν ότι για την Ουκρανία να κάνει μια τέτοια «παραχώρηση» —εκτός εάν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ παράσχουν «εγγυήσεις» στη νίκη της Ουκρανίας σε αυτόν τον οκταετή πόλεμο — θα ήταν απαράδεκτο για τους Ουκρανούς, επειδή αυτός ο πόλεμος είχε ξεκινήσει «οκτώ χρόνια» νωρίτερα, και δε θα δεχόντουσαν τώρα –μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022– μια «παραχώρηση» ενός αναπόσπαστου μέρους αυτού για το οποίο ο στρατός τους πολεμούσε πολύ πριν από αυτό, πηγαίνοντας μέχρι το 2014 – εικονική αν όχι επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε οι αμερικανικοί πύραυλοι να μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν στα σύνορα της Ουκρανίας μόλις 300 μίλια μακριά από το κέντρο διοίκησης της Ρωσίας στο Κρεμλίνο. 

Αυτός ήταν πάντα ο στόχος της Ουκρανίας καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του οκταετούς πολέμου. Και για να το «παραχωρήσει» η Ουκρανία στη Ρωσία τώρα θα ήταν να χάσει η Ουκρανία αυτό για το οποίο  διεξάγει πόλεμο εδώ και οκτώ χρόνια για να το πετύχει. Είπε επίσης στον Ζακαρία ότι οι Ουκρανοί δεν θα δεχτούν ποτέ καμία παραχώρηση στη Ρωσία για αυτό που ήταν, πριν από το 2014, ουκρανική γη: Κριμαία και Ντονμπάς: «Οποιοσδήποτε συμβιβασμός που σχετίζεται με την εδαφική μας ακεραιότητα και την κυριαρχία μας… Δεν μπορούμε να τον αποδεχτούμε». 

Το θέμα του ΝΑΤΟ είναι μέρος αυτού: «Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι πηγή εγγυήσεων για την Ουκρανία, αλλά δεν είμαστε αποδεκτοί ως μέλος του ΝΑΤΟ, επομένως η Ουκρανία πρέπει να αναζητήσει άλλες εγγυήσεις ασφαλείας από μεμονωμένες χώρες, που θα μπορούσαν να είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτό προτείνουμε, μια σειρά από ηγέτες χωρών του κόσμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πηγή εγγυήσεων για την Ουκρανία. Θα μπορούσαν να είναι μέρος αυτού του κύκλου των ισχυρών χωρών. Αυτό είναι που μπορούμε να μιλήσουμε, εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία». Ο πόλεμος του στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος για την «κυριαρχία» εντός της Ουκρανίας που υπήρχε πριν από το 2014, και συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της Ουκρανίας να επιτρέψει σε αμερικανικούς ή συμμαχικούς πυραύλους που θα τοποθετηθούν εκεί, να μπορούν να καταστρέψουν πυρηνικά το Κρεμλίνο μέσα σε μόλις πέντε λεπτά πτήσης. Είπε μάλιστα ότι «Μας τελειώνει ο χρόνος. Πρέπει να δεχτείτε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να δεχτείτε την Ουκρανία ως μέλος της ΕΕ [ως σκαλοπάτι για να μπει στο ΝΑΤΟ]». Με άλλα λόγια:  Μόνο ως  προσωρινό  μέτρο θα δεχόταν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ να προσφέρουν «εγγυήσεις» στη  νίκη της Ουκρανίας σε  αυτόν τον οκταετή πόλεμο — και έχει τον ίδιο στόχο τώρα, που η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιδιώκει από το 2014.

Εδώ είναι ένα βίντεο της αλλαγής καθεστώτος στην Ουκρανία το 2014 [http://web.archive.org/web/20220222140850/http:/www.youtube.com/watch?v=8-RyOaFwcEw] που προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο. Και  να τι οδήγησε σε αυτό το ιστορικό γεγονός αλλαγής καθεστώτος . Και  να πώς αυτό το ιστορικό γεγονός αλλαγής καθεστώτος προκάλεσε τελικά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Λοιπόν: το μεγάλο ψέμα για τον πόλεμο της Ουκρανίας είναι πως ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αντί για τις 20-26 Φεβρουαρίου 2014. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνωρίζει ότι είναι ψέμα. Για κάποιο λόγο, οι ηγέτες των «συμμάχων» της Ουκρανίας δεν το αναγνωρίζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail