Το Κρεμλίνο έχει πάει για βρούβες;

Αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί να έχετε κουραστεί από τη «καταστροφή και την καταχνιά», αλλά η ζωή του πλανήτη απειλείται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και κανείς άλλος δεν αντιμετωπίζει την επικίνδυνη κατάσταση.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μας λέει ότι η Μόσχα ανησυχεί από την αυξανόμενη ένταση στο Κοσσυφοπέδιο. https://www.rt.com/russia/568116-kosovo-serbia-west-agreements/

Μη μου πείτε πως το Κρεμλίνο δεν το περίμενε αυτό και δεν έκανε τίποτα, όπως να εξουδετερώσει τους Αλβανούς ταραχοποιούς, για να το αποτρέψει.

Αρχίζω να σκέφτομαι πως το Κρεμλίνο είναι ακόμη πιο αδιάφορο από το αμερικανικό κοινό. Πώς μπορεί το Κρεμλίνο να αγνοεί ότι η Ουάσιγκτον δρα εναντίον της Ρωσίας σε όλα τα μέτωπα; Πώς θα μπορούσε το Κρεμλίνο να μην περιμένει η Ουάσιγκτον να δημιουργήσει προβλήματα στο Κοσσυφοπέδιο; Και μεταξύ ΕΕ και Σερβίας; Και προβλήματα στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας; Και στην πρώην Σοβιετική Γεωργία; Και στη Βαλτική;

Και ο Πούτιν πορεύεται με ένα σχεδόν σκελετό για στρατό. Τι κάνει ο Πούτιν όταν η Γεωργία προχωρήσει σε άλλη μια επίθεση στη Νότια Οσετία ενώ οι περιορισμένες δυνάμεις της Ρωσίας αναπτύσσονται στην Ουκρανία; Όταν οι οργανωμένοι από τη CIA Αλβανοί αρχίζουν να σφάζουν Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο; Όταν ξεσπάσουν συγκρούσεις στην πρώην ρωσική Κεντρική Ασία;

Πώς μπορεί η Ρωσία να μείνει τόσο απροετοίμαστη όταν ο Πούτιν αναγνωρίζει ότι η πρόθεση της Ουάσιγκτον είναι να καταστρέψει τη Ρωσία;

Γιατί ο Πούτιν άφησε την ευκαιρία να περάσει για να δείξει τι συμβαίνει όταν μια πανκ χώρα μπλέκει με τη Ρωσία καταστρέφοντας την Ουκρανία με συμβατικά μέσα; Κανείς δεν περίμενε πως ο πόλεμος θα διαρκούσε μια εβδομάδα, και μετά από 9 μήνες η ρωσική προέλαση σταμάτησε και στράφηκε πίσω λόγω της έλλειψης προετοιμασίας κι εφεδρειών, της αναποφασιστικότητας και των ορίων που τέθηκαν στη χρήση βίας από το ρωσικό στρατό.

Οι προκλήσεις αυξάνονται επειδή ο Πούτιν δεν κάνει τίποτα για να τις αποθαρρύνει. Πράγματι, τις προσκαλεί. Καταλαβαίνει ο Πούτιν πως προσκαλεί σε πυρηνικό πόλεμο ενθαρρύνοντας προκλήσεις, ενώ το μόνο που πρέπει να υποχωρήσει είναι τα πυρηνικά όπλα;

Το RT ανέφερε στις 10 Δεκεμβρίου ότι

«Οι ΗΠΑ έδωσαν αθόρυβα στην Ουκρανία το πράσινο φως να εξαπολύσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εναντίον στόχων εντός της ρωσικής επικράτειας, ανέφεραν οι Times την Παρασκευή, επικαλούμενες πηγές. Το Πεντάγωνο προφανώς άλλαξε την στάση του σχετικά με το θέμα, καθώς έχει αρχίσει να ανησυχεί λιγότερο πως τέτοιες επιθέσεις θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση».

Για να είμαστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν, ο Πούτιν έπεισε τους νεοσυντηρητικούς της Ουάσιγκτον ότι ο ισχυρισμός τους πως δεν υπάρχουν επιπτώσεις από την παραβίαση των κόκκινων γραμμών του Πούτιν, καθώς καμία δεν έχει επιβληθεί ποτέ, είναι σωστός. Αναμένετε ότι ενώ ο Πούτιν θα υποδυθεί τον ρόλο του στο Goody Two Shoes, οι ουκρανικές επιδρομές με πράσινο φως στην Ουάσιγκτον εντός της Μητέρας Ρωσίας θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο προκλητικές. Οι νεοσυντηρητικοί σκοπεύουν τα αποτελέσματα να υπονομεύσουν τον Πούτιν στο εσωτερικό και να πείσουν το ρωσικό έθνος πως ο Πούτιν είναι ανίκανος να αντισταθεί στην Ουάσιγκτον. Οι ακόμη λειτουργούσες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την Ουάσιγκτον στη Ρωσία και το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ κόμμα της αντιπολίτευσης θα πουν ότι ο Πούτιν έφερε την καταστροφή στη Ρωσία χωρίς να επιτύχει κανέναν σκοπό στην Ουκρανία. Το σχέδιο, ή η αυταπάτη, είναι πως ο Πούτιν θα αντικατασταθεί από έναν φιλοδυτικό Ατλαντιστή και η Ουάσιγκτον θα υπαγορεύσει μια ειρήνη με τους όρους της Ουάσιγκτον.

Είναι δύσκολο για τους ηγέτες να επιβιώσουν από μακροχρόνιους πολέμους που δεν οδηγούν σε καμία νίκη. Η τάση του Πούτιν και του Λαβρόφ είναι να διευθετήσουν τη σύγκρουση με διαπραγματεύσεις, κάτι που σημαίνει ρωσική ήττα. Ένας νικητής υπαγορεύει την ειρήνη. Δεν τη διαπραγματεύεται.

Το κακό που αντιμετωπίζει ο Πούτιν δεν εντυπωσιάζεται από τη συμπεριφορά του στα Goody Two Shoes. Εάν ο Πούτιν δεν σκληρύνει και δε φέρει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία σε αποφασιστικό τέλος, θα μας σκοτώσει όλους, γιατί οι ωθήσεις που έχει ενθαρρύνει έρχονται να σπρώξουν.

Μέχρι πρόσφατα θεωρούσα το αμερικανικό κοινό ως τον πιο άγνωστο λαό στη γη. Αποδέχονται κάθε ψεύτικη αφήγηση. Υιοθέτησαν στην αφήγηση ότι ο Πρόεδρος Κένεντι σκοτώθηκε από έναν μοναχικό ένοπλο με ένα τουφέκι γνωστό για την ανακρίβειά του, χωρίς να προσέξουν την απόλυτη αποτυχία που παρουσίασε αυτή η αφήγηση για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έπεσαν ξανά στην ίδια αφήγηση όταν ο αδερφός του Προέδρου Κένεντι είχε την ίδια μεταχείριση. Έχαψαν την αφήγηση πως η ελευθερία ήταν καταδικασμένη εκτός και αν η Αμερική πήγαινε στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Πίστεψαν στην αφήγηση της 11ης Σεπτεμβρίου και ποτέ δεν αναρωτήθηκαν πώς μερικοί νέοι της Σαουδικής Αραβίας ξεπέρασαν το σύνολο του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκαλώντας την πιο ταπεινωτική ήττα που υπέστη ποτέ μια υπερδύναμη. Έπεσαν στην αφήγηση του Covid και το 70% από αυτούς έσπευσαν να υποβληθούν σε μη δοκιμασμένα εμβόλια, και όπως αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία που ακρωτηριάζει, φέρνει στειρότητα και σκοτώνει. Πίστεψαν στην αφήγηση πως ο πρόεδρος Τραμπ ήταν Ρώσος πράκτορας.

Όταν παρατηρείς τη βλακεία του αμερικανικού πληθυσμού, αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή. Αλλά εδώ έχει το Κρεμλίνο. Η απληστία του Κρεμλίνου είναι υπεύθυνη για την «Επανάσταση του Μαϊντάν», την εισβολή στη Νότια Οσετία από εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο γεωργιανό στρατό των ΗΠΑ, για έναν αργό πόλεμο στην Ουκρανία που έδωσε στην Ουάσιγκτον κάθε ευκαιρία να εμπλακεί και να επεκτείνει τον πόλεμο, ώστε να περιλαμβάνει πλέον επιθέσεις στην ίδια τη Ρωσία. Ο Πούτιν απάντησε μόνο με λόγια, ποτέ με δόντια, σε αυτές τις ταπεινωτικές προσβολές, οι οποίες έκαναν τη Δύση να χάσει κάθε σεβασμό και φόβο για την στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας. Βέβαιοι τώρα ότι οι ρωσικές κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν, οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον θα μας οδηγήσουν στον Αρμαγεδδώνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail