Η Τουρκία διεξάγει προπαρασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου — Ερντογάν

Freepen.gr -  Η Τουρκία διεξάγει προπαρασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου για την παροχή αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν, όπως γνωρίζετε, πρότεινε να διανεμηθεί φυσικό αέριο για την Ευρώπη μέσω του εδάφους της Τουρκίας. Πραγματοποιούμε προπαρασκευαστικές εργασίες για αυτό", ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι TRT πως δήλωσε ο Ερντογάν.

Η ιδέα της δημιουργίας κόμβου στην Τουρκία για την ανακατεύθυνση του όγκου του φυσικού αερίου, η διέλευση του οποίου δεν είναι πλέον δυνατή μέσω του Nord Stream, προωθήθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Ενεργειακής Εβδομάδας. Μπορεί να συνεπάγεται την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται, είπε.

Το θέμα αυτό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία στην Αστάνα στις 13 Οκτωβρίου.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail