Εμπρηστικές ενέργειες από αλλοδαπό σε οικίες και επιχειρήσεις στη Λέσβο

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, πέντε (5) περιπτώσεις εμπρηστικών ενεργειών, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο διήμερο, σε επιχειρήσεις και οικίες στη Δυτική Λέσβο.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη σήμερα (04-12-2022) στη Μυτιλήνη, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε και με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διακριβώθηκε ότι, ο συλληφθείς αλλοδαπός, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες και λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης, προξένησε πυρκαγιές χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη, σε χώρους τριών (3) επιχειρήσεων και δύο (2) οικιών.

Από τις εμπρηστικές ενέργειες του δράστη προκλήθηκαν φθορές – υλικές ζημιές, σε δεκαοκτώ (18) επιβατικά αυτοκίνητα, δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα, ένα (1) μηχάνημα έργων και σε ποτιστικό λάστιχο.

Η αξία των προκληθέντων φθορών – υλικών ζημιών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ενώ από τα προαναφερόμενα οχήματα, δεκατρία (13) επιβατικά αυτοκίνητα και δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ρούχα και λοιπά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από αυτόν, κατά το χρόνο διάπραξης των εκνόμων ενεργειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail