Σέρβα πρωθυπουργός: Βρισκόμαστε στο χείλος ένοπλης σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια!

Φωτογραφία: TANJUG
Freepen.gr - Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια βρίσκεται στο κατώφλι μιας ένοπλης σύγκρουσης.

Όταν ρωτήθηκε πώς αξιολογούν οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας την κατάσταση στη σερβική επαρχία, είπε, "Η κατάσταση έχει φτάσει στο χείλος συγκρούσεων, ένοπλων συγκρούσεων. Αυτή είναι μια αξιολόγηση όλων των υπηρεσιών που παρακολουθούν την κατάσταση εκεί."

Η Μπρνάμπιτς είπε ότι η μόνη διέξοδος από την κατάσταση είναι η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών των Βρυξελλών, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για νέες συμφωνίες.

"Αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί νέες συμφωνίες εάν δεν εκπληρωθούν οι παλιές; Οι Βρυξέλλες δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν, ήταν ο εγγυητής των συμφωνιών των Βρυξελλών, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί. Ποιος θα εγγυηθεί, η Ουάσιγκτον; Οι Αρειανοί;" είπε η πρωθυπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail