Global Times: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τρεις βασικούς στόχους στην ουκρανική κρίση

AP Photo / Nariman El-Mofty
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν τρεις βασικούς στόχους συμμετέχοντας ενεργά στην ουκρανική κρίση και συμβάλλοντας στην κλιμάκωσή της, δήλωσαν Κινέζοι ειδικοί στην πύλη Global Times.

Όπως είπε ο Wu Xinbo, πρύτανης του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τρεις στόχους στη σύγκρουση στην Ουκρανία: να αποδυναμώσουν πλήρως τη Ρωσία, να σταθεροποιήσουν το καθεστώς Zelensky και να ωθήσουν την Ευρώπη να ακολουθήσει την πολιτική των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με ειδικούς από τους οποίους πήρε συνέντευξη το κινεζικό μέσοη, η κρίση απέχει ακόμη πολύ από την επίλυση.

"Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να μετριάσουν τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και έχουν κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά. Το κλειδί για την επίλυση της κρίσης βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και της ΕΕ" είπε ο Zhou Li, πρώην υφυπουργός του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του CPC.

Ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας, τόνισε πως την ευθύνη για τη συνέχιση της ουκρανικής κρίσης φέρουν ορισμένες αμερικανικές δομές.

«Τέσσερις μεγάλες ομάδες στις ΗΠΑ - μια ομάδα στρατιωτικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων, ένας ενεργειακός όμιλος, ένας χρηματοοικονομικός όμιλος και μια ψηφιακή ολιγαρχία - δεν είναι ικανοποιημένοι με τα ως τώρα κέρδη και τα στρατιωτικά μερίσματα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία», σημείωσε ο ειδικός.

* πληροφορίες RIA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail