Πλοία LNG περιμένουν στα ανοικτά της Ισπανίας για υψηλότερες τιμές στην ΕΕ για να ξεφορτώσουν!

Scott Tobin / unsplash.com
Freepen.gr - Πολλά πλοία φορτωμένα με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που κυκλοφορούν στα ανοιχτά της Ισπανίας είναι πιθανό να παραμείνουν εκεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς περιμένουν να ανέβουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, ανέφερε την Τετάρτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές της βιομηχανίας.

Ένα μποτιλιάρισμα δεξαμενόπλοιων LNG δημιουργείται στα ανοιχτά των ισπανικών ακτών εδώ και εβδομάδες με πλοία να περιμένουν να ξεφορτώσουν το φορτίο τους. Η Ισπανία διαθέτει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης LNG στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πλεόνασμα LNG στα ανοικτά των ακτών θα μπορούσε να είναι μέρος μιας εμπορικής στρατηγικής από τους προμηθευτές, καθώς τα πλοία περιμένουν μέχρι να αυξηθούν οι τιμές για να εκφορτώσουν, ανέφεραν πηγές του κλάδου στο Reuters.

Οι τιμές του φυσικού αερίου βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη από τον Ιούνιο, έχοντας μειωθεί κατά 28% σε μια εβδομάδα, εν μέρει λόγω των υπεράνω των κανονικών θερμοκρασιών και των υψηλών επιπέδων αποθεμάτων, καθώς η αποθήκευση φυσικού αερίου της ΕΕ είναι τώρα σχεδόν κατά 95% πλήρης, σύμφωνα με την Rystad Energy.

«Εάν ένα μεμονωμένο σκάφος ρελαντί εκφορτώσει το φορτίο του, η τιμή θα καταρρεύσει αμέσως επηρεάζοντας τα άλλα φορτία στην ουρά και αυτό το φαινόμενο ντόμινο είναι τόσο οδυνηρό όσον αφορά το κόστος ευκαιρίας», είπε μια από τις πηγές στο Reuters.

Απλώς περιμένοντας να παραδοθεί το Δεκέμβριο και όχι το Νοέμβριο, η διαφορά στο κέρδος θα μπορούσε να είναι της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων ανά αποστολή, δήλωσε στο BBC η Michelle Wiese Bockmann από το ναυτιλιακό περιοδικό Lloyd's List.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail