Τρομακτικές απώλειες του Ουκρανικού Στρατού την τελευταία εβδομάδα - Έφτασαν τους 2.500 άνδρες

ΑΡ Ρhoto/LIΒΚΟS
Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξόντωσαν πάνω από 2.500 Ουκρανούς στρατιωτικούς και ξένους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου TASS με βάση τις καθημερινές ενημερώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. Αυτό είναι περισσότερο από μιάμιση φορά παραπάνω από μια εβδομάδα νωρίτερα.

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, το Κίεβο υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στην κατεύθυνση Kupyansk. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν περισσότερο από 3 χιλιόμετρα βαθιά στην άμυνα των Ουκρανών.

Τις πιο σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό υπέστη ο ουκρανικός στρατός στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ: η Ουκρανία έχασε 830 άνδρες. Στην κατεύθυνση Nikolayev-Krivoy Rog, οι ουκρανικές μονάδες έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου. Αναφέρεται ότι ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε πέντε φορές στις 29 Οκτωβρίου και έκανε επτά επιθέσεις πριν από τις 31 Οκτωβρίου. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 800 στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους προς αυτή την κατεύθυνση, 650 άνδρες στο μέτωπο Krasny Liman και 190 άνδρες στην περιοχή του Νότιου Ντόνετσκ.

Επιπλέον, περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε σημείο συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στο χωριό Staroverovka στην περιοχή Kharkov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail