Τραγωδία με βύθιση ρυμουλκού τη νύχτα στην Πάτμο σε μανούβρα κρουαζιερόπλοιου - Μυστήριο οι συνθήκες

Βυθίστηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ρ/Κ πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12862 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Πάτμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες .

Επί του ρυμουλκού επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος, ο 45χρονος κυβερνήτης και ο 26χρονος μηχανικός Γ΄.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του πληρώματος του «ΠΟΘΗΤΟΣ» με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, Α/Κ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» Ν.Π. 18, Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» Ν.Ρ. 261 και ιδιωτών δυτών, ενώ μετά τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα εντός σωσίβιας λέμβου καθελκύστηκε σωστική λέμβος του Κ/Ζ.

Ο 26χρονος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από την σωστική λέμβο του Κ/Ζ και μετεπιβιβάστηκε στο «ΕΙΡΗΝΗ», όπου μεταφέρθηκε στον κεντρικό λιμένα Πάτμου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου Ρ/Κ πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail