Ο «Ελεύθερος Κόσμος» δε φαίνεται τόσο ελεύθερος αυτές τις μέρες

PublicDomainPictures / pixabay
Τα αγγλόφωνα έθνη του κόσμου που μοιράζονται ιστορικούς και ιδεολογικούς δεσμούς —που συνήθως αναφέρονται ως Αγγλόσφαιρα— θεωρούνταν κάποτε ως οι πιο ισχυροί φάροι του κόσμου για τις αρχές της ελευθερίας. Μέσω των εκλεγμένων πολιτικών μας το 2022, ωστόσο, αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο έχει εκλείψει και οι ιδέες του απουσιάζουν εντελώς από τις αίθουσες της πολιτικής εξουσίας. Στη σημερινή Αγγλόσφαιρα, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας πολιτικός ή υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, εκατέρωθεν των κυρίαρχων πολιτικών φατριών της κυβέρνησης, που να υπερασπίζεται ειλικρινά τις αρχές του διαφωτισμού που πυροδότησαν την απίστευτη και άνευ προηγουμένου ανθρώπινη άνθηση των περασμένων δεκαετιών και αιώνων.

Jordan Schachtel - dossier.substack.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Πέμπτη το πρωί, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρους ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά από μόλις 6 εβδομάδες στην εξουσία.

Πολλά από τα κληροδοτημένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια «εξέγερση των Τόρις», με αποτέλεσμα οι νόρμες του Ελεύθερου Κόσμου να πιστέψουν πως ίσως έχει συμβεί κάποιο είδος εξέγερσης για την ελευθερία.

Στην πραγματικότητα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η Τρας, λένε, βγήκε εκτός γραμμής προτείνοντας ένα «ριψοκίνδυνο σχέδιο» για τη μείωση των φόρων.

Οι σημερινοί συντηρητικοί του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν σε αυτό που ισοδυναμεί με κομμουνισμό + φοροελαφρύνσεις, αλλά οι φορολογικές περικοπές είναι διαπραγματεύσιμες. Και με μια παγκόσμια ύφεση και οικονομική κρίση σε εξέλιξη, οι πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν σπουδάσει στο Όξμπριτζ, καλλωπισμένοι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ανέτρεψαν τη Βρετανή πρωθυπουργό μετά από μόλις 44 ημέρες.

Βρετανοί πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν τώρα ότι ένας άνδρας που ονομάζεται Rishi Sunak, ο πρώην καγκελάριος του Οικονομικού, είναι ο πρωτοπόρος των Τόρις για να αντικαταστήσει την Truss ως πρωθυπουργό.

Ο Σουνάκ πήγε στην Οξφόρδη και μιλάει ως εξής:

"Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής είναι σαφής και είναι επείγουσα. Πρέπει να διασφαλίσουμε μια θετική και δίκαιη μετάβαση στο καθαρό μηδέν".

Με άλλα λόγια, έξω με την παλιά μαριονέτα, και μέσα με τη νέα.

Αλλά δεν είναι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει αυτό το ζήτημα.

Κάθε χώρα στην Αγγλόσφαιρα έχει μια μαριονέτα «υπεύθυνη» της κυβέρνησης. Και τα μεγάλα «αντίπαλα» κόμματα αιχμαλωτίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια ατζέντα Build Back Better, Great Reset, Fourth Industrial Revolution, Climate Crisis, κ.λπ. Ο Ελεύθερος Κόσμος έχει γίνει ένα παγκοσμιοποιητικό μονοκόμμα για αυταρχικό έλεγχο.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο επερχόμενος αντικαταστάτης της Λιζ Τρους, ο Τζάστιν Τριντό, η Τζασίντα Άρντερν και ο Άντονι Αλμπανέζ, μαζί με τις δυνάμεις που επιδιώκουν να τους αντικαταστήσουν (εκτός από ορισμένα στοιχεία του GOP, αναμφισβήτητα) παραμένουν όλοι προσηλωμένοι σε μια ατζέντα κατά της ελευθερίας που επιβάλλει την παγκοσμιοποίηση πάνω στην ανθρωπότητα.

Τι απέγινε ο Ελεύθερος Κόσμος; Είναι δύσκολο να εντοπιστεί και παραμένει συζητήσιμο, πότε ακριβώς η ιδέα έγινε πλήρης ψευδαίσθηση και πότε σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποί μας κατελήφθησαν από αντιανθρώπινες δυνάμεις.

Όμως έχει γίνει ξεκάθαρο πως αυτά τα ζητήματα δε θα επιλυθούν μέσω της κάλπης. Για να ανθίσει ξανά η ανθρωπότητα, πρέπει να βρεθούν λύσεις εκτός του πολιτικού συστήματος.

Το 2022, η Αγγλόσφαιρα που κάποτε αντιπροσώπευε τον Ελεύθερο Κόσμο δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση. Στη φωτεινή πλευρά της παγκόσμιας αρπαγής της εξουσίας που ήταν η COVID Mania, και οι βάναυσες αυταρχικές ενέργειες που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις της Αγγλόσφαιρας, ήταν το ξύπνημα εκατομμυρίων μυαλών σε αυτήν την αλάνθαστη πραγματικότητα.

Ο «Ελεύθερος Κόσμος» έχει καταληφθεί πλήρως από αντιανθρώπινες δυνάμεις. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να βρεθούν λύσεις μακριά από την κάλπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail