Το φουλάρισμα ΙΧ με βενζίνη ίσως γίνει φθηνότερο από τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, οι Βρετανοί θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος για τη φόρτιση των ηλεκτρικών τους οχημάτων (EV) στο σπίτι από το να γεμίσουν αυτοκίνητα με βενζίνη, αναφέρουν οι Washington Times.

Της Τσβετάνα Παράσκοβα για το Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αύξηση της απορρόφησης των ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια προειδοποιητική ιστορία για το τι θα μπορούσε να είναι το μέλλον στις ΗΠΑ εάν η ενεργειακή μετάβαση πιεστεί να επιταχυνθεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη εάν τα EV και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα, λένε οι αναλυτές στους Washington Times.

«Για τις ΗΠΑ, αυτό στην πραγματικότητα καταλήγει σε μια υποκείμενη πλάνη πολλών ανθρώπων που πιέζουν για τα ηλεκτρικά οχήματα: ισχυρίζονται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φθηνότερα επειδή υποθέτουν πως οι τιμές του ηλεκτρισμού θα παραμείνουν φθηνές», δήλωσε ο Kenny Stein, διευθυντής πολιτικής του Ινστιτούτου για Energy Research, είπε στους Washington Times.

Την περασμένη εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Ofgem δήλωσε ότι το νέο ανώτατο όριο τιμής για τους οικιακούς λογαριασμούς ενέργειας θα είναι 4.113 $ (3.549 £) ετησίως, μια αύξηση κατά 80 τοις εκατό στο ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας που στοχεύει στην προστασία των καταναλωτών από τις διακυμάνσεις των τιμών, υπόσχεται να βυθίσει εκατομμύρια περισσότερους στην ενεργειακή φτώχεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Jonathan Brearley, έχει επίσης προειδοποιήσει πως μια άλλη αύξηση του ανώτατου ορίου τιμών θα έρθει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αυξάνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών πολύ περισσότερο, σε πάνω από 6.952 $ (6.000 £), σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις

Το ανώτατο όριο τιμής ανέρχεται επί του παρόντος στα 2.285 $ (1.971 £) ετησίως, με βάση την τυπική χρήση για το μέσο νοικοκυριό, το οποίο είναι ήδη μια αύξηση 54% σε σχέση με τα 1.480 $ (1.277 £) ετησίως που ίσχυε μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαρτίου 2022.

Πολλά βρετανικά νοικοκυριά ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και συσσωρεύουν επίσης περισσότερο χρέος. Η κυβέρνηση βοηθάει, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια για τους υψηλότερους λογαριασμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail