Πρωθυπουργός Σαξονίας: Το Βερολίνο να ξυπνήσει επιτέλους - Χρειαζόμαστε ρωσικό αέριο

RIA Novosti / Ντμίτρι Λέλτσουκ
Freepen.gr - Η γερμανική οικονομία χρειάζεται προφανώς το ρωσικό φυσικό αέριο, η έλλειψη του οποίου οδήγησε σε υψηλότερες τιμές τόσο της ενέργειας όσο και των βασικών πρώτων υλών, δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίκαελ Κρέτσμερ.

Τόνισε ότι λόγω της τρέχουσας πολιτικής των αντιρωσικών κυρώσεων, η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πιο σοβαρές οικονομικές συνέπειες από ό,τι μετά την κρίση του 2008.

«Υποφέρουμε από τις αυξανόμενες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και όλων των απαραίτητων προϊόντων, από αλεύρι και χαρτί μέχρι αλουμίνιο. <...> Κανείς δεν καταλαβαίνει πως αγοράζουμε σχιστολιθικό αέριο στις ΗΠΑ, αλλά δεν αναπτύσσουμε τα δικά μας κοιτάσματα. Και, τέλος, ρωσικό αέριο. Φυσικά και το χρειαζόμαστε! Το τέλος της σύγκρουσης θα μας δώσει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο εμπόριο φυσικού αερίου με τη Ρωσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας.

Ο πολιτικός εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι τα τοπικά εργοστάσια αζώτου αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των αυξανόμενων τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας.

"Κοιτάξτε τις τιμές της αγοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Λειψίας. Η τρέχουσα τιμή είναι 800 ευρώ και ξεκινάμε από 40 ευρώ ανά MWh! Δεν είναι αλήθεια όταν οι Πράσινοι λένε πως το πρόβλημα είναι η τιμή του φυσικού αερίου, όχι του ηλεκτρισμού. Και των δύο οι τιμές είναι τεράστιο πρόβλημα. <...> Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει και επιτέλους να δράσει. Αυτό απαιτούν τα εμπορικά επιμελητήρια και οι εμπορικές ενώσεις", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail