Πούτιν: Θα στηρίξουμε τα δημοψηφίσματα [δηλαδή "ενσωματώνουμε νέα εδάφη"]

Freepen.gr - Κατά το σημερινό του διάγγελμα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σχολίασε επίσης τα επικείμενα δημοψηφίσματα στις δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς και σε δύο περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά στρατεύματα, τη Χερσώνα και το Ζαπορόζιε. 

Οι τέσσερις οντότητες θέτουν σε γενική ψηφοφορία μια πρόταση για να ζητήσουν από τη Μόσχα να τις αποδεχθεί ως νέα τμήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την ψηφοφορία να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Παρασκευή (περισσότερα εδώ).

Ο Ρώσος ηγέτης δεσμεύτηκε να στηρίξει τα δημοψηφίσματα όσον αφορά την ασφάλεια και είπε ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί τα όποια αποτελέσματα προκύψουν, που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα μέρη αυτά θα είναι εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε λίγες ημέρες. 

Στόχος της Ρωσίας είναι να προστατεύσει τους αμάχους από την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία είχε κλιμακώσει τη δίωξη των αντιπάλων της στο εσωτερικό και είχε χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές τακτικές εναντίον ανθρώπων που ζουν σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία, είπε ο Πούτιν. 

Αυτή η εξέλιξη θα περιπλέξει τα πράγματα όσον αφορά την στάση της Δύσης η οποία μέχρι πρότινος παρείχε εξοπλισμό μέχρι ένα επίπεδο στο Κίεβο, ο οποίος ως επί τον πλείστον δεν μπορούσε να πλήξει τη ρωσική επικράτεια. Όμως τι θα ακολουθήσει από την στιγμή που η Μόσχα θα θεωρήσει ρωσική επικράτεια Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζιε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail