Ραγδαίες εξελίξεις - Πούτιν: Η Δύση θέλει να μας διαλύσει, θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα!

Freepen.gr - Στο διάγγελμά του προς το ρωσικό λαό, ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι οπισθοχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, κάτι που είπε συνέβη μετά από οδηγίες των δυτικών υποστηρικτών του. Αντίθετα, η ουκρανική κυβέρνηση έχει διπλασιάσει την στρατιωτική δράση, είπε.

«Μετά από ορισμένους συμβιβασμούς [με τη Μόσχα] που επετεύχθησαν, το Κίεβο έλαβε μια de facto άμεση εντολή να εκτροχιάσει όλες τις συμφωνίες. Περισσότερα όπλα διοχετεύθηκαν στην Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου ανέπτυξε περισσότερες συμμορίες διεθνών μισθοφόρων και εθνικιστών, στρατιωτικές μονάδες εκπαιδευμένες σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και υπό την de facto διοίκηση δυτικών συμβούλων», είπε ο Πούτιν.

Οι ρωσικές δυνάμεις που στάλθηκαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο έχουν εξασφαλίσει μεγάλο τμήμα εδάφους που διεκδικούν οι Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και τμήματα της Ουκρανίας, ενέφερε προσθέτοντας πως η προκύπτουσα πρώτη γραμμή εκτείνεται πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να μην εντείνουν την πίεση στη Μόσχα. Τα δυτικά έθνη επιδιώκουν ανοιχτά μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας, επιδιώκοντας να ωθήσουν τη χώρα στην ασημαντότητα και να λεηλατήσουν τον φυσικό της πλούτο, δήλωσε.

«Μέρη των δυτικών ελίτ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους. Γι' αυτό προσπαθούν να μπλοκάρουν και να καταστείλουν οποιαδήποτε κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης, ώστε να συνεχίσουν να επιβάλλουν βάναυσα τη θέλησή τους σε άλλα έθνη και λαούς, να επιβάλλουν τις ψευδο-αξίες τους», εξήγησε. «Στόχος τους είναι να αποδυναμώσουν, να διαλύσουν και τελικά να καταστρέψουν το έθνος μας».

Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι σε κράτη του ΝΑΤΟ έχουν μάλιστα τονίσει ότι η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά των ρωσικών στρατευμάτων θα ήταν δικαιολογημένη, σύμφωνα με τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα δε θα δίσταζε να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση με τα δικά της πυρηνικά όπλα.

«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και το λαό μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail