Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ: Η Ρωσία αναζητά όπλα από τη Βόρεια Κορέα

Chickenonline / pixabay
Freepen.gr -
Μια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένη έκθεση πληροφοριών ισχυρίζεται ότι η Ρωσία αγοράζει εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες από τη Βόρεια Κορέα , κάτι που λένε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πως αποτελεί το τελευταίο σημάδι απόγνωσης εν μέσω εξάντλησης των ρωσικών πυρομαχικών μετά από έξι μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν λίγες λεπτομέρειες από τις αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή οπλισμό, τον χρόνο ή το μέγεθος της αποστολής και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να επαληθευτεί ανεξάρτητα η πώληση", σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που αποκάλυψαν αποχαρακτηρισμένες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

"Ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι, πέρα ​​από πυραύλους μικρού βεληνεκούς και βλήματα πυροβολικού, η Ρωσία αναμενόταν να προσπαθήσει να αγοράσει επιπλέον βορειοκορεατικό εξοπλισμό στο μέλλον".

Πριν από ένα μήνα, δημοσιεύτηκε ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Βόρεια Κορέα πρόσφερε στη Ρωσία έως και 100.000 δικούς της στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ωστόσο, η ιστορία ήταν αμφίβολη και δε διέθετε στοιχεία, χωρίς δηλώσεις από τα ίδια τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της ΛΔΚ που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε έκτοτε, είναι μια μεγάλη συμφωνία από τη Μόσχα για την αγορά εκατοντάδων ιρανικής κατασκευής drones για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Από τότε υπήρξαν αναφορές πως τα drones έχουν σοβαρά προβλήματα και μπορεί να μη λειτουργούν σωστά, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο απειλή για τα αμυντικά συστήματα της Ουκρανίας.

Σχολιάζοντας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη σύνδεση όπλων με τη Βόρεια Κορέα, ένας ανώνυμος αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Associated Press ότι δείχνει πως «ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις εφοδιασμού στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω των ελέγχων των εξαγωγών και των κυρώσεων».

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει λάβει μέτρα για να επιδείξει την έγκρισή της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Ιούλιο που έγινε η δεύτερη εξωτερική χώρα μετά τη Συρία που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισμένων δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες κυρώσεις για την Πιονγκγιάνγκ εάν συλληφθεί να εξάγει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία. «Η εξαγωγή όπλων του Βορρά στη Ρωσία θα ήταν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που απαγορεύουν στη χώρα να εξάγει ή να εισάγει όπλα από άλλες χώρες», γράφει το AP.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail