Η εμπιστοσύνη στο δολάριο χάθηκε - Πούτιν

Foto-Rabe / pixabay
Freepen.gr - Τα παραδοσιακά αποθεματικά νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους ως βάση για διεθνείς διακανονισμούς, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι δυτικές χώρες έχουν υπονομεύσει τα θεμέλια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Υπάρχει απώλεια εμπιστοσύνης στο δολάριο, το ευρώ και την στερλίνα ως νομίσματα στα οποία γίνονται συναλλαγές, διατηρούνται περιουσιακά στοιχεία και αποθεματικά », δήλωσε στο έβδομο ετήσιο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή η τάση ωθεί τη Ρωσία και πολλά άλλα έθνη να στραφούν σε άλλα νομίσματα, κυρίως το κινεζικό γουάν.

«Βήμα προς βήμα απομακρυνόμαστε από τη χρήση αυτών των αναξιόπιστων, διακυβευμένων νομισμάτων. Και παρεμπιπτόντως, ακόμη και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ μειώνουν σταδιακά τις αποταμιεύσεις και τις πληρωμές τους σε δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία... Θα σημειώσω ότι χθες η Gazprom και οι Κινέζοι εταίροι της συμφώνησαν να πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια και γιουάν σε αναλογία 50/50», είπε ο Πούτιν.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail