Η Γερμανία ενεργεί σαν «εχθρός» της Ρωσίας – Μεντβέντεφ

Sputnik / Ekaterina Shtukina
Freepen.gr -
Το Βερολίνο δεν έχει δικαίωμα να επικρίνει τη Μόσχα για την απόφασή της να αναστείλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε ότι η ίδια η Γερμανία ενεργεί σαν «εχθρός» της Ρωσίας.

Η Γερμανία «έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και των πολιτών της», έγραψε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτηση στο Telegram την Κυριακή, προσθέτοντας πως το Βερολίνο επίσης «προμηθεύει την Ουκρανία με φονικά όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των ενόπλων δυνάμεών μας». Τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από έναν «υβριδικό πόλεμο», είπε ο πρώην πρόεδρος.

Το σχόλιο ήρθε ως απάντηση στον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος είχε πει νωρίτερα το Βερολίνο δε βλέπει πλέον τη Μόσχα ως αξιόπιστο προμηθευτή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail