Ντροπή για την ανθρωπότητα: Οι πεινασμένοι Αφρικανοί ενθαρρύνονται να τρώνε ζωύφια

gabrielberophs / pixabay
Freepen.gr - Τα έργα βοήθειας που χρηματοδοτούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ζιμπάμπουε και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενθαρρύνουν τον πεινασμένο πληθυσμό αυτών των αφρικανικών χωρών να εισάγουν περισσότερα ζωύφια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους.

Όπως ανέφερε ο Guardian την Παρασκευή, οι υπηρεσίες ξοδεύουν επί του παρόντος έως και 57.000 δολάρια στη ΛΔΚ και 346.000 δολάρια στη Ζιμπάμπουε για τη δοκιμή δίαιτας με έντομα με σκοπό να τα παρουσιάσουν στον τοπικό πληθυσμό.

Στη ΛΔΚ, η πρωτοβουλία διερευνά τα οφέλη από την κατανάλωση αφρικανικών κάμπιων, μεταναστευτικών ακρίδων και μαύρων στρατιωτών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 23 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των τερμιτών και των γρύλων, που καταναλώνονται ήδη στην περιοχή του Νότιου Κίβου. Ωστόσο, οι ντόπιοι τα καταναλώνουν ευκαιριακά και τα μαζεύουν ανάλογα με την εποχή.

Η Catholic Agency for Overseas Development, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιέζει τώρα τους Κονγκολέζους να αρχίσουν να καλλιεργούν ζωύφια με βιομηχανοποιημένο τρόπο, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα προβλήματα πείνας στην περιοχή.

Στη Ζιμπάμπουε, ένας άλλος οργανισμός παροχής βοήθειας αναζητά τρόπους για να χρησιμοποιήσει σκουλήκια mopane σε χυλούς που σερβίρονται στα σχολεία. Ο Guardian σημειώνει ότι αυτές οι γλοιώδεις πράσινες κάμπιες, που μετατρέπονται σε αυτοκρατορικούς σκώρους, συλλέγονται ήδη συνήθως για κατανάλωση από τη βλάστηση κατά τις περιόδους βροχών.

Το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα ζωύφιλο με κορμούς για να ταΐσει φτωχά παιδιά στη νότια πόλη Γκουάντα και στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Ο οργανισμός λέει ότι αυτό το πιάτο θα συνδυάζει σκουλήκια mopane τοπικής εκτροφής με δημητριακά και φρούτα, προσφέροντας όλες τις κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, νάτριο, καθώς και βιταμίνες Β1 και Β2.

Ο Δρ. Alberto Fiore, καθηγητής χημείας και τεχνολογίας τροφίμων που ηγείται του έργου στη Ζιμπάμπουε, είπε στον Guardian ότι η εισαγωγή του γεύματος με βάση τα έντομα είναι μόνο το πρώτο στάδιο του έργου, το οποίο θα διεξάγει επίσης τυχαιοποιημένες δοκιμές για να δει αν το πιάτο θα έχει επίδραση στην επίδοση των παιδιών στο σχολείο και ωφελούν την υγεία τους.

Και τα δύο έργα στη Ζιμπάμπουε και στη ΛΔΚ χρηματοδοτούνται μέσω του UK Research and Innovation (UKRI), το οποίο αποτελεί μέρος του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Ένας εκπρόσωπος του UKRI είπε στον Guardian πως ο οργανισμός ελπίζει ότι η χρηματοδότηση τέτοιων έργων θα «ωφελήσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση» και σημείωσε τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση μιας δίαιτας με βάση τα έντομα.
 
* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail