Βρετανός αξιωματούχος βλέπει ως λύση το ανακυκλωμένο πόσιμο [!] νερό από βοθρολύματα



Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι «λιγότερο τσιγκούνηδες» σχετικά με την κατανάλωση νερού «τουαλέτας σε βρύση» από μονάδες επεξεργασίας, καθώς χώρες και κράτη σε όλο τον κόσμο κινούνται προς την ανακύκλωση των λυμάτων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Κυριακής στους The Times, ο Sir James Bevan γράφει ότι «η κατανάλωση ανακυκλωμένων λυμάτων είναι το μέλλον».

"Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις δεν άλλαξαν την υποκείμενη θέση σε αυτή τη χώρα: πολλά μέρη είναι πιθανό να παραμείνουν σε ξηρασία για μήνες και αν έχουμε ξηρό χειμώνα, το επόμενο έτος θα είναι ακόμη πιο δύσκολο", γράφει ο Bevan. "Θα χρειαστεί να είμαστε λιγότερο διστακτικοί σχετικά με το από πού προέρχεται το πόσιμο νερό μας. Μέρος της λύσης θα είναι η επανεπεξεργασία του νερού που προκύπτει από την επεξεργασία λυμάτων και η μετατροπή του σε πόσιμο νερό — απολύτως ασφαλές και υγιεινό, αλλά όχι κάτι που πολλοί άνθρωποι φαντάζονται".

Το άρθρο του Bevan έρχεται καθώς τα αποθέματα νερού των ΗΠΑ είναι υπό πίεση λόγω μιας συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης ξηρασίας που είχε ως αποτέλεσμα σε δέκα περιοχές να λάβουν καθεστώς ξηρασίας από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Εξαιτίας αυτού, λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει απλώς να «αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται για το νερό» και «να το αντιμετωπίζουν ως πολύτιμο πόρο, όχι ως δωρεάν αγαθό».

"Εάν πρόκειται να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε διαφορετικά. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα θα είναι αντιδημοφιλή, επομένως οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιδείξουν πολιτική βούληση", είπε.

Νωρίτερα φέτος , η υπηρεσία ύδρευσης της Σιγκαπούρης κυκλοφόρησε μια μπύρα που παρασκευάζεται με ανακυκλωμένο νερό αποχέτευσης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας του νερού της χώρας (και πιθανότατα για να κρύψει τη γεύση του σκ@τού).

Μάλλον αυτό είναι που λένε οι φίλοι οι Αγγλοι, όου σιτ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail