ZDF: Η Γερμανία αντιμετωπίζει το «χειμώνα της οργής» και τις διαμαρτυρίες λόγω της πτώσης του βιοτικού επιπέδου

marconst / pixabay
Freepen.gr - Οι επιθετικές διαμαρτυρίες αναμένεται να αυξηθούν στη Γερμανία μέχρι το χειμώνα λόγω της απότομης πτώσης του βιοτικού επιπέδου, που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την ενεργειακή κρίση να δυναμώνει. Ο Στέφαν Κράμερ, Πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος της Θουριγγίας, μοιράστηκε αυτό το συμπέρασμα στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι διαδηλώσεις που γίνονται ήδη στη χώρα συνδέονται με αρκετά προβλήματα στην κοινωνία.

«Τόσο η σύγκρουση στην Ουκρανία, όσο και ο οικονομικός υπαρξιακός φόβος σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, και η γενική δυσαρέσκεια με τα πάντα και με όλους παίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το καυτό φθινόπωρο», είπε ο Κράμερ.

Μεταξύ των προβλημάτων που απειλούν τη Γερμανία στο εγγύς μέλλον, ο Κράμερ κατονόμασε την έλλειψη φυσικού αερίου, τις δυσκολίες εφοδιασμού, τις υψηλές πιθανότητες ύφεσης και την αύξηση της ανεργίας. Ο πολιτικός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη φτωχοποίηση της γερμανικής μεσαίας τάξης, την οποία θεωρεί επικίνδυνη ένδειξη μελλοντικής επιδείνωσης της κατάστασης διαμαρτυρίας στη χώρα.

"Η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει μια αύξηση της επιθετικότητας μέχρι τις εκκλήσεις για βία. Επομένως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια τόσο έντονα συναισθηματική και υπαρξιακή κρίση θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι της μεσαίας τάξης, τώρα προσπαθούν να βρουν φαγητό εδώ ως πελάτες, καθώς δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν. Αυτή είναι μια άλλη κόκκινη σημαία που ακόμη και η λεγόμενη μεσαία τάξη βρίσκεται υπό πίεση και αισθάνεται ότι απειλείται", κατέληξε ο Kramer. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail