The Guardian: Η Δύση θα μαχαιρώσει πισώπλατα την Ουκρανία το χειμώνα

Wendelin_Jacober / pixabay
Freepen.gr - Στο πλαίσιο της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, οι δυτικές χώρες μπορεί να χτυπήσουν πισώπλατα την Ουκρανία τον ερχόμενο χειμώνα. Την εξέλιξη αυτή προέβλεψε ο δημοσιογράφος Σάιμον Τίσνταλ σε άρθρο του για τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Τώρα αυτό εγείρει ένα άβολο, ακόμη και ανησυχητικό ερώτημα: θα πρέπει οι Ουκρανοί να προετοιμαστούν για μια πισώπλατη μαχαιριά αυτόν το χειμώνα;» ρώτησε ο παρατηρητής. Τόνισε ότι αυτήν την στιγμή η δημόσια οργή για τη σύγκρουση δίνει τη θέση της στην αγωνία και τον πανικό λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, η κατάσταση με την αύξηση των τιμών εγείρει αμφιβολίες για την ανθεκτικότητα της Δύσης. Επίσης επέκρινε τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρους πως η Ρωσία πρέπει να αποσυρθεί από την Κριμαία στα σύνορα που υπήρχαν πριν από το 2014. «Ακούγοντας τη σαν τρελή στρατηγό, η Τρας υποσχέθηκε: Θα συνεχίσουμε να απωθούμε ενεργά τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας. Ποιοι είμαστε; Εσύ και ποιανού ο στρατός;» είπε ο Τίσνταλ.

Νωρίτερα, ο Gerald F. Hyman, αναλυτής στο αμερικανικό περιοδικό The National Interest, δήλωσε ότι η Δύση χρειάζεται μια στρατηγική για να αποφύγει την εξάντληση στην Ουκρανία, καθώς καμία πλευρά της σύγκρουσης δεν μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα. Σύμφωνα με τον ειδικό, η σημερινή κατάσταση μοιάζει με «πόλεμο φθοράς» και θα οδηγήσει σε ένα «μακρό και επώδυνο αδιέξοδο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail