Η Τουρκία πλημμυρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με μετανάστες - Εργαλείο στα χέρια του ψευδοκράτους

Freepen.gr - Ανάμεσα στους 13.000 αιτούντες άσυλο που έχουν καταφύγει στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις αρχές του 2022, οι περισσότεροι έφτασαν στο νησί από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης της Deutsche Welle, που επικαλούνται τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, οι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται στο ψευδοκράτος από διακινητές από την Τουρκία. Οι αιτούντες άσυλο περνούν από εκεί στα νότια του νησιού, την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω των ανεπαρκώς προστατευμένων τμημάτων των συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών του νησιού.

Η έκθεση, που βασίζεται σε στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκάλυψε επίσης ότι το 4% του πληθυσμού της χώρας αποτελείται από μετανάστες που δεν έχουν νόμιμη διαμονή.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επίσης η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την προσέλκυση του μεγαλύτερου αριθμού αιτούντων άσυλο σε σύγκριση με τον πληθυσμό της. Ο μεγάλος αριθμός αφίξεων μεταναστών στη χώρα έχει ωθήσει την κυβέρνηση να καλεί επανειλημμένα την ΕΕ να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τις αιτήσεις.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ένας αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας κάλεσε τις τουρκοκυπριακές αρχές «να σκληρύνουν τα μέτρα με στόχο τη μείωση του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που ζητούν άσυλο στον διεθνώς αναγνωρισμένο νότο του νησιωτικού έθνους».

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει επίσης επανειλημμένα κατηγορήσει το ψευδοκράτος πως «εργαλειοποιεί οικονομικούς μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail