Ανησυχούν οι Κούρδοι - SDC: Συμφιλίωση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας είναι ενάντια στις φιλοδοξίες των Σύριων

Freepen.gr - Το Προεδρικό Συμβούλιο του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Πέμπτη για να αξιολογήσει την πορεία της συριακής κρίσης υπό το πρίσμα των περιφερειακών και διεθνών μεταβλητών και συγκρούσεων που βιώνει ο κόσμος και των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεών τους στο συριακό ζήτημα και την πορεία μιας πολιτικής διευθέτησης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκτός από την κοινή προεδρία του συμβουλίου και της προεδρίας του εκτελεστικού οργάνου, εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων και πολιτικών και κοινοτικών δραστηριοτήτων, κατά την οποία συζήτησαν τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και τον αντίκτυπό τους στη συριακή υπόθεση.

Η ιστοσελίδα ανέφερε επίσης πως στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τουρκικές επιθέσεις, μέσω απευθείας βομβαρδισμών σε περιοχές κατοικημένες από αμάχους.
 


Η συνάντηση αξιολόγησε τους προσανατολισμούς της τουρκικής πολιτικής για την προώθηση της «συμφιλίωσης» με την αρχή της Δαμασκού και θεώρησε ότι αυτές οι τάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης και της εξουσίας στη Δαμασκό και θα ήταν αντίθετες με τις επιδιώξεις του συριακού λαού και τις διάφορες συνιστώσες, που αγωνίζονται για περισσότερα από 11 χρόνια για την αλλαγή, τον δημοκρατικό μετασχηματισμό και την απελευθέρωση των συριακών εδαφών.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προσπάθειες του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου για την εξεύρεση συνολικής λύσης στη συριακή κρίση διατηρώντας την πολιτική του ανοίγματος προς όλες τις εθνικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail