Λαβρόφ: Η τάξη που επιβλήθηκε από τη Δύση προβλέπει τη ρατσιστική διαίρεση του κόσμου

Η επιβληθείσα από τη Δύση «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» προβλέπει μια ρατσιστική διαίρεση του κόσμου, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Freepen.gr - Σε μια ομιλία βίντεο στο πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων Διπλωματών, ο Λαβρόφ επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας στις βασικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είπε πως η χώρα του υποστήριζε σταθερά την πολιτιστική ποικιλομορφία των λαών και το δικαίωμά τους να καθορίζουν τη δική τους πορεία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη νεοαποικιακή «τάξη βασισμένη σε κανόνες» που επιβάλλεται από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας. «Αυτή η διαταγή προβλέπει μια ρατσιστική διαίρεση του κόσμου σε μια προνομιούχα ομάδα χωρών που εκ των προτέρων έχουν το δικαίωμα οποιασδήποτε δράσης και ο υπόλοιπος κόσμος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τα ίχνη αυτού του «χρυσού δισεκατομμυρίου» και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους».

Σε αυτές τις γραμμές, η Μόσχα επεκτείνει και εμβαθύνει «την καρποφόρα συνεργασία με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της παγκόσμιας κοινότητας που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού του πλανήτη», είπε ο Λαβρόφ. Αναφέρθηκε στους CSTO, EAEU, CIS, BRICS, SCO και άλλες συμμαχίες και είπε ότι ο διάλογος πρέπει να ενταθεί.



Οι φιλοδοξίες μεμονωμένων χωρών να λύσουν τα ζητήματά τους σε βάρος άλλων δεν απέδωσαν ποτέ καρπούς, προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, και αυτές οι «καταστροφικές πολιτικές» είναι καταδικασμένες να αποτύχουν σήμερα, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ισχυροί και ανεξάρτητοι παίκτες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική επιδιώκουν τελευταία μια εθνικά προσανατολισμένη εξωτερική πολιτική και έχουν επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς.

«Έτσι, επί του παρόντος υπάρχει αντικειμενική πολυπολικότητα και αυτή η γεωπολιτική πραγματικότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail