Global Times: Η Κίνα δε φοβάται να πολεμήσει για την κυριαρχία και την ασφάλειά της

Photo: CGΤΝ
Freepen.gr - Η Κίνα, η οποία βρισκόταν σε ειρήνη εδώ και πολύ καιρό και αναπτύσσεται ενεργά, δεν έχει ακόμη την πολυτέλεια να μην σκέφτεται τις εξωτερικές απειλές και να επιτρέψει στον εαυτό της να χαλαρώσει όσον αφορά την ανάπτυξη της εθνικής της άμυνας, σύμφωνα με άρθρο της κρατικής Global Times.

Το άρθρο έρχεται εν μέσω περιφερειακής κλιμάκωσης σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

"Ο κινεζικός στρατός δεν έχει πολεμήσει για σχεδόν 40 χρόνια. Μια τόσο μακρά περίοδος ειρήνης επιτεύχθηκε μέσω των κοινών προσπαθειών του Κόμματος, της κυβέρνησης, του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας και ολόκληρου του κινεζικού λαού. Αυτό δημιούργησε τις βασικές συνθήκες για τη συνολική και ταχεία ανάπτυξη της Κίνας και αξίζει να εκτιμηθεί και να προστατευτεί», αναφέρεται στο άρθρο με αφορμή την 95η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA).

Αλλά την ίδια στιγμή, σημειώνουν οι συγγραφείς, η Κίνα πρέπει να υπενθυμίζει συνεχώς στον εαυτό της την ανάγκη να παραμένει σε εγρήγορση ενάντια στην αφελή σκέψη που αγωνίζεται για τον απόλυτο ειρηνισμό.

"Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι δεν ξέρουν πλέον πώς να πολεμούν, έχοντας ζήσει ειρηνικά για τόσο καιρό. Για μια μεγάλη χώρα όπως η Κίνα, οι συνέπειες μιας χαλαρής νοοτροπίας όσον αφορά την οικοδόμηση της εθνικής άμυνας είναι αδιανόητες", αναφέρει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι η ταραχώδης διεθνής κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα διδάξει πως δεν υπάρχει ειρήνη στον κόσμο και «οι σκηνές καταστροφής και υπερβολικής ταλαιπωρίας σε ορισμένες κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές άγγιξαν βαθιά τον κινεζικό λαό».

"Περιττό να πούμε ότι η ολοένα και πιο απροκάλυπτη πολιορκία και περιορισμός της Κίνας από τις ΗΠΑ επιδεινώνει ραγδαία την κατάσταση γύρω από την Κίνα. Οι ΗΠΑ, μαζί με αρκετούς από τους συμμάχους τους, δημιουργούν εμπόδια στην επανένωση της Κίνας. Η ειρήνη και η ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έρχονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο. Με άλλα λόγια, οι προκλήσεις των στόχων που αντιμετωπίζουν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι πιο σοβαρές και πολύπλοκες και οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν είναι ακόμη πιο δύσκολες», ανέφεραν οι συγγραφείς.

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα τόνισε ότι οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές τους δαπάνες τις τελευταίες δεκαετίες και ασκούν ανοιχτά πιέσεις στην Κίνα, ενώ επέκρινε τη συσσώρευση στρατιωτικής ισχύος από την Κίνα.

"Με τη λογική τους, είναι καλύτερο για την Κίνα να βγάλει τα δόντια της για να μην αποτελεί απειλή και να μην είναι επιθετική. Οι Κινέζοι δεν θα πέσουν σε αυτό το κόλπο. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούν τον στρατό ως όργανο ηγεμονίας, η Κίνα τηρεί πάντα το στρατιωτικό δόγμα, το οποίο έχει αμυντικό χαρακτήρα», προσθέτει το άρθρο.

Οι συντάκτες του άρθρου τόνισαν ότι «η Κίνα αναπτύσσει την στρατιωτική της δύναμη για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα και σε σύγκριση με τις εξωτερικές απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή, η στρατιωτική ισχύς της Κίνας εξακολουθεί να μην είναι αρκετή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail