Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για το «σημείο χωρίς επιστροφή» στις διμερείς σχέσεις

VΙadimir Gerdο/ΤΑSS
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τα σημεία χωρίς επιστροφή, μετά τα οποία είναι πιθανή η ρήξη των διπλωματικών σχέσεων, δήλωσε στο TASS σε συνέντευξή του ο Αλεξάντερ Ντάρτσιεφ, διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διπλωμάτης ρωτήθηκε εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. «Δεν θα ήθελα να μπω σε υποθετικές εικασίες για το τι είναι και τι δεν είναι δυνατό στην τρέχουσα ταραγμένη κατάσταση, όταν οι Δυτικοί με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και τα απόλυτα ταμπού στη διπλωματική πρακτική», είπε ο Ντάρτσιεφ.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να αναφέρω τη νομοθετική πρωτοβουλία που συζητείται επί του παρόντος στο Κογκρέσο για να ανακηρυχθεί η Ρωσία "χώρα χορηγός της τρομοκρατίας". Εάν εγκριθεί, θα σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή με σοβαρές παράπλευρες ζημιές στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις, μέχρι τον περιορισμό ή και τη διακοπή τους. Η αμερικανική πλευρά έχει προειδοποιηθεί», τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail