Το καθεστώς του Κιέβου μεταπήδησε σε τρομοκρατική στρατηγική

Freepen.gr -
Δεδομένου ότι η περήφανα αναγγελθείσα αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στο νότο δε συνέβη και όλο και περισσότερα εδάφη της χώρας τίθενται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο χρειάζεται ζωτικά να κηρύξει οποιεσδήποτε νίκες, μεταπήδησε σε μια τρομοκρατική στρατηγική στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αναφέρει το southfront.org σε ανάλυσή του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις κέρδισαν αρκετές σημαντικές νίκες στην πρώτη γραμμή.

Στις 19 Αυγούστου, το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας της DPR επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Zaitsevo και του μικρού χωριού Dacha που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Gorlovka. Οι ουκρανικές μονάδες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή έσωσαν τις ζωές τους και παραδόθηκαν. Οι μάχες συνεχίζονται εκεί από το 2014. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν τον έλεγχο στα βόρεια της πόλης, από όπου βομβάρδιζαν συνεχώς πολίτες στις περιοχές υπό τον έλεγχο της DPR.

Στην περιοχή του Ντόνετσκ, αφού η πόλη Πέσκι τέθηκε υπό τον έλεγχο της DPR, μαχητές του 11ου συντάγματος της DPR και του διάσημου τάγματος της Σομαλίας κινούνται προς το Pervomaisky και το Nevelsky.

Κοντά στο Ugledar, η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει εφεδρεία για να συγκρατήσει την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων. Στις 21 Αυγούστου, ρωσικές μονάδες αναγνώρισης φέρεται να εισήλθαν στο χωριό Pavlovka.

Αντί για την αντεπίθεση στο νότο που υποσχέθηκε το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις διεκδίκησαν νίκες στην περιοχή Νικολάεφ.

Ρωσικές μονάδες προχώρησαν στο χωριό Μπλαγοντατνόγιε που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά του Νικολάεφ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, Ρώσοι στρατιωτικοί κατάφεραν να απομακρύνουν δυνάμεις της 63ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να ελέγξουν το χωριό. Αυτή είναι η περιοχή από όπου τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να αναπτύξουν οποιαδήποτε επίθεση τους τελευταίους δύο μήνες.

Χάνοντας στην πρώτη γραμμή, ο ουκρανικός στρατός είναι απασχολημένος με τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ρώσων στην DPR, στην LPR καθώς και στα ρωσικά εδάφη. Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη βομβαρδίσει πολίτες στο Ντόνετσκ με νάρκες PFM-1. Συνεχίζουν τις επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhskaya και στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Kakhovskaya, απειλώντας τον κόσμο με οικολογικές καταστροφές. Ουκρανοί σαμποτέρ επιχειρούν να επιτεθούν σε στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και σε άλλες ρωσικές περιοχές.

Το καθεστώς του Κιέβου δεν σταματά και συνεχίζει τις επιθέσεις σε φιλορώσους αξιωματούχους στα εδάφη που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Στις 20 Αυγούστου, ο δήμαρχος της Μαριούπολης επέζησε από απόπειρα δολοφονίας. Στις αρχές Αυγούστου, μια άλλη απόπειρα δολοφονίας είχε στόχο τον αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης Novokakhovskaya για τις Κοινότητες.

Στις 20 Αυγούστου, μια έκρηξη αυτοκινήτου σκότωσε την Darya Dugina. Η νεαρή εργαζόταν ως πολιτικός σχολιαστής και συμπεριλήφθηκε στους δυτικούς καταλόγους κυρώσεων. Ήταν κόρη του διάσημου Ρώσου φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμονα Alexander Dugin. Όντας ο ιδρυτής του νεοευρασιανισμού έγινε ένας από τους στοχαστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail