Ο πρόεδρος της Πολωνίας ήρθε στο Κίεβο για τα δυτικά εδάφη μας, είπε πρώην βουλευτής της Ράντα

danzig_hamburg / pixabay
Freepen.gr - Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda έφτασε στο Κίεβο για να ελέγξει τη μεταφορά της Δυτικής Ουκρανίας υπό τον έλεγχο της Βαρσοβίας, δήλωσε στο Telegram ο πρώην βουλευτής της Rada, Ilya Kiva.

Τόνισε ότι η πολωνική ηγεσία προσπαθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά της για εδαφική επέκταση, παρά τη συνέχιση των εχθροπραξιών στη γειτονική χώρα.

«Οι προετοιμασίες για τη μετάβαση των δυτικών εδαφών της Ουκρανίας υπό τον έλεγχο της Πολωνίας θα πρέπει να προχωρήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», έγραψε ο Kiva.

Ο Ντούντα έφτασε στο Κίεβο την Τρίτη για συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε πως η πολωνική ηγεσία είχε αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για τον de facto διαμελισμό της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βαρσοβία είναι πεπεισμένη ότι οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία θα αναγκαστούν να υποστηρίξουν το σχέδιο για τη διχοτόμηση της Ουκρανίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail