Οι αποδόσεις του ευρωπαϊκού καλαμποκιού αναμένεται να βυθιστούν εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 500 ετών

Freepen.gr -
Εκτός από τα νέα για τις τιμές ρεκόρ υψηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, μια νέα ανησυχητική έκθεση αποτυχίας των καλλιεργειών σχετικά με την επερχόμενη συγκομιδή της Ευρώπης δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Το Monitoring Agricultural Resources του μπλοκ προέβλεψε πως οι αποδόσεις καλαμποκιού θα μπορούσαν να μειωθούν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο λόγω μιας καταστροφικής ξηρασίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πριν βουτήξουμε στην έκθεση των καλλιεργειών, οι αιωνόβιες «πέτρες πείνας» της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στον ποταμό Έλβα, ο οποίος εκτείνεται από τα βουνά της Τσεχίας μέσω της Γερμανίας έως τη Βόρεια Θάλασσα. Οι πέτρες χρονολογούνται από μια ξηρασία το 1616 και έγραφαν: «Wenn du mich siehst, dann weine». Αυτό μεταφράζεται σε «αν με δεις, τότε κλάψε».

Η προειδοποίηση στις πέτρες φαίνεται σωστή, επειδή η νέα έκθεση καλλιέργειας προβλέπει ότι οι αποδόσεις καλαμποκιού θα μειωθούν κατά 16% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Αυτό συγκρίνεται με μια πρόβλεψη του Ιουλίου για πτώση 8%.

Η βουτιά της παραγωγής καλαμποκιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πληθωρισμό των τροφίμων. Θα αυξήσει το κόστος των ζωοτροφών για τα κοπάδια των ζώων, προσθέτοντας ακόμη περισσότερα δεινά για τους αγρότες που μαστίζονται από τις αυξημένες τιμές ντίζελ και λιπασμάτων.


 
«Οι περίοδοι υδατικής και θερμικής καταπόνησης συνέπεσαν εν μέρει με το ευαίσθητο στάδιο ανθοφορίας και το γέμισμα των κόκκων», σύμφωνα με την έκθεση παρακολούθησης των καλλιεργειών. "Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη αναστρέψιμη απώλεια δυναμικού απόδοσης".

Στα τέλη Αυγούστου, περίπου η μισή Ευρώπη βρίσκεται υπό προειδοποίηση ξηρασίας. Οι καλλιέργειες, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, η βιομηχανία και οι πληθυσμοί των ψαριών έχουν καταστραφεί από τη ζέστη και την έλλειψη βροχοπτώσεων. Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η συνεχιζόμενη ξηρασία είναι η χειρότερη των τελευταίων 500 ετών, καθώς τεράστιες ποσότητες γεωργικής γης μετατρέπονται σε σκόνη.

Προχωρώντας προς το φθινόπωρο, η δυτική και η κεντρική Ευρώπη αντιμετωπίζουν έναν πολύ υψηλό κίνδυνο ξηρών συνθηκών κατά τους επόμενους τρεις μήνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη νερού.

Η αυξανόμενη αποτυχία των καλλιεργειών λόγω της ξηρασίας μόνο θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση λόγω των διαταραχών στην Ουκρανία. Οι τιμές των σούπερ μάρκετ για το κρέας στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 12% τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Το γάλα, το τυρί και τα αυγά εκτοξεύονται επίσης με ρυθμούς ρεκόρ.

Αυτό μας αφήνει την ιδέα ότι ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα παραμείνει κολλώδης, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Joachim Nagel: «Το ζήτημα του πληθωρισμού δε θα εξαφανιστεί το 2023».

* απόδοση από zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail