Ανίκανο να σταματήσει τη Ρωσία, το Κίεβο στοχεύει αμάχους

Freepen.gr -
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη ρωσική προέλαση στη νότια Ουκρανία. Οι στρατιωτικοί έφθασαν στα σύνορα της περιοχής του Μικολάιβ, έθεσαν υπό έλεγχο μέρος της επικράτειάς της με έκταση 12 τ.χλμ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκαν μονάδες της 28ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας [AFU], αναφέρει το southfront.org.

Ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε επίσης επιτυχίες στο έδαφος της περιοχής Χερσώνα. Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Komsomolskoye. Οι AFU χτυπήθηκαν έξω από το χωριό Blagodatovka και τους κοντινούς οικισμούς. Η Ουκρανική 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και η 46η Ταξιαρχία Αεροπορίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις επιτυχίες των συμμαχικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, καθώς και όπου συνεχίζεται η περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή Avdiivka. Οι κοινές δυνάμεις της Ρωσίας και της ΛΔΚ ανέλαβαν τον έλεγχο περίπου του 70% της πόλης Maryinka.

Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πολύ κοντά στον οικισμό Zaitsevo, ο οποίος είναι ένας σημαντικός αμυντικός κόμβος κοντά στην πόλη Bakhmut.

Ο οικισμός Κόδεμα είναι ήδη αποκλεισμένος από τρεις κατευθύνσεις. Εκεί συνεχίζεται η καταστροφή της επίλεκτης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, του 214ου τάγματος Opfor.

Ανίκανο να σταματήσει την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, το καθεστώς του Κιέβου τρομοκρατεί τους αμάχους στα εδάφη που έχασε.

Στις 24 Αυγούστου, ο επικεφαλής της πολιτικής διοίκησης της Mikhaylovka στην περιοχή Zaporozhye σκοτώθηκε. Το αυτοκίνητό του ανατινάχθηκε από Ουκρανούς σαμποτέρ. Από την έκρηξη, ο αξιωματούχος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε αμέσως μετά.

Στις 23 Αυγούστου, μια απόπειρα δολοφονίας στόχευσε τον αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Πολιτικής της διοίκησης της περιοχής Kherson. Επέζησε από έκρηξη IED που έγινε από σαμποτέρ που ενορχηστρώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου.

Την ίδια μέρα, υπάλληλοι του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση που ήταν προγραμματισμένη για την ημέρα του δημοψηφίσματος για την είσοδο της DPR στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι αξιωματούχοι της DPR ενημερώθηκαν από έναν Ουκρανό υπήκοο, ο οποίος προσλήφθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου εκπαιδεύτηκε στις νάρκες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της DPR έστειλε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας από την Ουκρανία και τη συμμετοχή της Τσεχικής Δημοκρατίας σε αυτό το έγκλημα στη Ρωσία προκειμένου να διανεμηθεί το υλικό μεταξύ ξένων χωρών, σε διεθνείς οργανισμούς και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail