Global Times: Η Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε πεδίο όπλων για να αποδυναμώσει τη Ρωσία

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Το Κίεβο έχει λάβει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους έξι μήνες, φτηνούς επαίνους από δυτικούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι εγγυήσεις ασφαλείας. Η Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε πεδίο δοκιμών για τα όπλα της και σε μύλο κρέατος για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, σύμφωνα με άρθρο της κινεζικής κρατικής εφημερίδας Global Times.

Το δημοσίευμα γράφει ότι η έναρξη της σύγκρουσης, η διάρκεια και οι εκτεταμένες συνέπειές της ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό κάθε προσδοκία. Μετά από έξι μήνες, η σύγκρουση μεταδόθηκε από τον στρατιωτικό τομέα στη διπλωματία, την ενέργεια και τα οικονομικά.

Το ερώτημα για το πότε θα τελειώσει όλο αυτό έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο, και αυτό από μόνο του δείχνει βαθιά απαισιοδοξία - καθώς η συνεχιζόμενη σύγκρουση δεν έχει ακόμη ορατό τέλος, προσθέτει το άρθρο.

«Τα αμερικανικά και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη «απροσδόκητο» όταν εξετάζουν αυτή τη σύγκρουση: απροσδόκητο ότι η σύγκρουση κράτησε τόσο πολύ· απροσδόκητο ότι το τίμημα που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι είναι τόσο υψηλό· απροσδόκητο που υπάρχουν τόσες πολλές οδυνηρές συνέπειες», λένε οι συγγραφείς.

Η εφημερίδα τονίζει πως η σύγκρουση έχει μετατραπεί σε τραγωδία, οι παράγοντες αστάθειας έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης έχουν γίνει εχθρικές και δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα από τη συνεργασία και τη σιωπηρή αμοιβαία κατανόηση που υπήρχε στο παρελθόν.
Υποδεικνύεται ότι οι «δυνάμεις κυρώσεων» που δημιούργησε η Ουάσιγκτον μείωσαν το ευρώ σε χαμηλό 20 ετών, ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται επίσης ραγδαία στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να υπολογίσουν όχι πώς να «κερδίσουν λίγο περισσότερο», αλλά πώς να «χάσουν λίγο λιγότερο».

«Προφανώς, αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο τα περισσότερα μέρη θα χάσουν, και όσο συνεχίζεται, τόσο πιο βαθιά θα είναι τα σημάδια», ανέφερε η δημοσίευση.

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν πως αυτήν την στιγμή υπάρχουν επίσης άνθρωποι που φοβούνται ότι η σύγκρουση θα τελειώσει ξαφνικά και επιδιώκουν να την πιέσουν να συνεχιστεί, ενώ στις ΗΠΑ και σε άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, κανείς σπάνια βλέπει έκκληση για ειρήνη.

Αντίθετα, πρόσθεσε το δημοσίευμα, πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν «με ανησυχία» ότι «η υποστήριξη προς την Ουκρανία μειώνεται», ενώ το CNN ανέφερε μάλιστα πωςι «ένας σκληρός χειμώνας θα είναι μια δοκιμασία για την υποστήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία όπως ποτέ άλλοτε». Ταυτόχρονα, τόνισε η εφημερίδα, τα αμερικανικά ΜΜΕ έκλεισαν τα μάτια στον πόνο της Ευρώπης και, όπως λέγαμε, την κατηγόρησαν ακόμη και ότι δεν μπορεί να αντέξει έστω και ένα τόσο μικρό τίμημα. 

«Αυτό που είναι ακόμη πιο παράλογο είναι ότι ο εμπνευστής αυτής της αιματηρής σύγκρουσης έχει μετατραπεί στη λεγόμενη προσωποποίηση της δικαιοσύνης και θεματοφύλακα της ειρήνης. Τους τελευταίους έξι μήνες, το Κίεβο έχει λάβει εκτοξευτές πυραύλων, ελικόπτερα, τακτικά οχήματα και πυραύλους από την ΗΠΑ και Δύση, στρατιωτική βοήθεια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κάθε είδους φτηνό έπαινο και ενθάρρυνση από δυτικούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, εκτός από το ότι δεν έλαβε δεσμεύσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και τη Δύση.

Η Global Times επισημαίνει πως το τίμημα που πληρώνει η Ουκρανία για τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Δύσης είναι ότι η απέραντη μαύρη γη της «έχει γίνει πεδίο δοκιμών αμερικανικών και δυτικών όπλων και μύλος κρέατος για την αποδυνάμωση της Ρωσίας». Επιπλέον, η Δύση θέλει να αντιγράψει όλα αυτά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, δημιουργώντας περιφερειακές κρίσεις στο όνομα της «ειρήνης». 

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, η Ουάσιγκτον λατρεύει εδώ και καιρό να δημιουργεί ιστορίες σχετικά με «αδύναμους που νικούν τους ισχυρούς», να κατασκευάζει μια αφήγηση για «δικαιοσύνη ενάντια στο κακό», να υποκινεί και να χρησιμοποιεί ορισμένες γειτονικές χώρες με μεγάλες δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσει.

"Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ολόκληρος ο κόσμος μοιράζεται τόσο την ασφάλεια όσο και τον κίνδυνο. Δεν είναι συνετό να επεκτείνετε τη ζώνη ασφαλείας σας στο κατώφλι κάποιου άλλου και είναι αδύνατο να οικοδομήσετε την ασφάλειά σας σε βάρος της ασφάλειας των άλλων. Συμβουλεύουμε επίσης ηγεμονικές χώρες και κλειστές συμμαχίες που έχουν εμμονή με την «απόλυτη ασφάλεια», να μην αφήνουν την κρίση να μεγαλώσει, διαφορετικά θα οδηγήσει μόνο σε μια ακόμη χειρότερη παγκόσμια κρίση και δίλημμα ασφάλειας», συνοψίζουν οι συντάκτες του άρθρου.

* πληροφορίες RIA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail