Η ναρκοτρομοκρατική οντότητα στο Κοσσυφοπέδιο κλιμακώνει τις εντάσεις με τη Σερβία καθώς η επιρροή των ΗΠΑ μειώνεται

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου παρατηρήθηκε ξαφνική έξαρση της βίας και κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Σερβίας και της ναρκοτρομοκρατικής νεοαποικιακής οντότητας που κατέχει επί του παρόντος τη νότια επαρχία της Σερβίας, Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της πρόθεσης της αλβανικής ναρκοτρομοκρατικής οντότητας να απαγορεύσει τη χρήση εγγράφων που εκδόθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση στη νότια σερβική επαρχία υπό την κατοχή του ΝΑΤΟ. Η απόφαση για κλιμάκωση της έντασης ακολούθησε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η παράνομη ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Drago Bosnic ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά από ένα πολύ τεταμένο Σαββατοκύριακο, το οποίο σύμφωνα με ορισμένες (μέχρι το παρόν γράψιμο) ανεπιβεβαίωτες αναφορές περιλάμβανε σποραδικούς πυροβολισμούς, η κατάσταση φαίνεται επί του παρόντος να είναι σχετικά ήρεμη, αλλά παραμένει ασταθής. Καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, η ένταση παρέμεινε υψηλή, μετά από αρκετές ώρες σειρήνων, αλλά και οδοφραγμάτων καθώς επίσης κλεισίματος των κύριων διοικητικών συνοριακών σημείων. Η απόφαση της ναρκοτρομοκρατικής ανδρείκελου κυβέρνησης να αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων με σερβικές πινακίδες, καθώς και η απαγόρευση έκδοσης σερβικών δελτίων ταυτότητας προκάλεσαν την αντίδραση της σερβικής κοινότητας, η οποία δέχεται τρομερή πίεση εδώ και δεκαετίες.

Η ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση-μαριονέτα έστειλε τους κολλητούς της να επιβάλουν την παράνομη απαγόρευση, προκαλώντας μια σκληρή απάντηση από τη σερβική κοινότητα, η οποία, αν και σχετικά μικρή, είναι ενωμένη και καλά οργανωμένη. Τα οδοφράγματα που έστησαν οι Σέρβοι χθες το βράδυ [Κυριακή] υπήρχαν ακόμα και το πρωί [της Δευτέρας]. Βαρέα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών φορτωμένων με χαλίκι. Οι περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, καφετέριες, παμπ, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια γρήγορου φαγητού και αρτοποιεία είναι κλειστά, αν και ορισμένα καταστήματα τροφίμων και ψιλικών παραμένουν ανοιχτά για να εξασφαλίσουν στους ντόπιους τα είδη πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά της, η Σερβία επιχειρεί να εκτονώσει την κατάσταση, αν και αυτή η προσέγγιση είναι αμφισβητήσιμη, καθώς φαίνεται πως η ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται τέτοιες κινήσεις ως αδυναμία. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς έφυγε χθες το βράδυ από την προεδρική κατοικία και πέρασε αρκετές ώρες σε διαβουλεύσεις με την ηγεσία του σερβικού στρατού. Οι λεπτομέρειες της συνομιλίας παραμένουν απόρρητες, αν και υπάρχουν αναφορές ότι οι σερβικές στρατιωτικές μονάδες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και διατηρούν αυτήν τη στιγμή υψηλή ετοιμότητα μάχης σε περίπτωση που οι αλβανικές τρομοκρατικές δυνάμεις επιχειρήσουν οποιοδήποτε είδος βίας κατά της σερβικής κοινότητας.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, ο ντε φάκτο φροντιστής της ναρκοτρομοκρατικής κυβέρνησης στην Πρίστινα, Τζέφρι Μ. Χοβενιέ, πραγματοποίησε επείγουσες διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως αποτέλεσμα, η ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση ανέβαλε την απόφαση για την απαγόρευση σερβικών εγγράφων τουλάχιστον μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών της ναρκοτρομοκρατικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Xhelal Sveçla, δήλωσε ότι μόνο τα κύρια διοικητικά συνοριακά περάσματα του Jarinje και του Brnjak εξαιρούνται από την απαγόρευση και ότι η απόφαση υποτίθεται πως εφαρμόζεται ήδη σε άλλα σημεία διέλευσης.

Η Υπουργός Εξωτερικών της ναρκοτρομοκρατικής κυβέρνησης, Donika Gërvalla-Schwarz δήλωσε το πρωί της Δευτέρας πως «τα γεγονότα παραμένουν δεδομένα» και ότι, σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση στην Πρίστινα συμφώνησε με την πρόταση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ΕΕ, να «παύσει» την εφαρμογής της απόφασης έως την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο εάν «τα οδοφράγματα αφαιρεθούν έως την 1η Αυγούστου».

"Η αμοιβαιότητα θα παραμείνει πραγματικότητα. Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει "αναβάλει" τίποτα. Ο κανονισμός για τα δελτία ταυτότητας είναι ενεργός από τα μεσάνυχτα", δήλωσε η Gërvalla-Schwarz σε δήλωση που δόθηκε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, τη λέξη «αναβολή» χρησιμοποίησε η ίδια η ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου, γνωστή αλλιώς με το ακρωνύμιο KFOR, δήλωσε ότι θα "διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών", αν και αυτές οι δηλώσεις δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν αληθινές, δεδομένης της σχεδόν τακτικής αδράνειας τους καθώς οι Σέρβοι δέχονται καθημερινές επιθέσεις. Η KFOR υποσχέθηκε πως θα στείλει ελικόπτερα για να πετάξουν πάνω από τα βόρεια της κατεχόμενης σερβικής επαρχίας, από το πρωί της Δευτέρας. Η KFOR ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι είναι έτοιμη να επέμβει εάν χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένου του βορρά και να εφαρμόσει την εντολή της βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωστόσο, η σερβική κοινότητα παραμένει εξαιρετικά δύσπιστη αφού οι περισσότεροι Σέρβοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την επαρχία το 1999 μετά την επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Αλβανοί τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ και συνδέονται με την Αλ Κάιντα σκότωσαν χιλιάδες Σέρβους αμάχους, μεταξύ άλλων για τη συλλογή οργάνων. Το ΝΑΤΟ όχι μόνο κλείνει τα μάτια σε δεκαετίες βίαιης καταπίεσης όλων των μη αλβανικών κοινοτήτων στη νότια σερβική επαρχία, αλλά εξοπλίζει και εκπαιδεύει ακόμη και τη ναρκοτρομοκρατική κυβέρνηση.

Το λεγόμενο «Κόσοβο», υπό την προεδρία του Albin Kurti, του οποίου η πλατφόρμα είναι η ενοποίηση μιας υποτιθέμενης «εθνικής Αλβανίας», συνήθως απεικονίζεται ως μια «δημοκρατική και προοδευτική χώρα που αγαπά, σέβεται και εφαρμόζει δίκαιους νόμους και συνταγματισμό, ειρήνη και ασφάλεια, για όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση και για ολόκληρη την κοινή τους χώρα». Η πραγματικότητα, όμως, είναι το εντελώς αντίθετο. Η λεγόμενη «εθνοτική Αλβανία», γνωστή και ως «Μεγάλη Αλβανία» εφαρμόζεται μέσω εθνοκάθαρσης όλων των μη αλβανικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα των αυτόχθονων Σέρβων. Με τις ΗΠΑ να χάνουν γρήγορα την παγκόσμια ηγεμονία τους, οι ναρκοτρομοκράτες που καταλαμβάνουν αυτήν την στιγμή τη σερβική επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια νιώθουν όλο και πιο νευρικοί καθώς το όνειρό τους για την «εθνική Αλβανία» φαίνεται να γκρεμίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail