Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή λόγω των αμερικανικών καταδρομικών στα στενά της Ταϊβάν

Ναυτικό των ΗΠΑ/Justin Stack
Freepen.gr - Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού μετά τη διέλευση αμερικανικών καταδρομικών από τα στενά της Ταϊβάν, δήλωσε ο Σι Γι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Μάχης Ανατολικής Ζώνης του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

"Η Διοίκηση Μάχη της Ανατολικής Ζώνης του PLA συνόδευσε τα αμερικανικά καταδρομικά και άσκησε πλήρη έλεγχο στις δραστηριότητές τους. Οι μονάδες διοίκησης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να σταματήσουν έγκαιρα τυχόν προκλήσεις", αναφέρει το μήνυμα που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο WeChat.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι δύο καταδρομικά Chancellorsville και Antietam του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διέσχισαν τα στενά της Ταϊβάν στις 28 Αυγούστου για πρώτη φορά μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail