Αποκάλυψη: Η Ουκρανία ετοιμαζόταν για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία από το Δεκέμβριο του 2019

tiburi / pixabay
Freepen.gr -
Οι προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία και η απροθυμία της να διαπραγματευτεί έγιναν εμφανείς μέσα σε τρεις μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής των Τεσσάρων της Νορμανδίας στο Παρίσι τν Δεκέμβριο του 2019, δήλωσε στο TASS ο Ροντιόν Μίροσνικ, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας προετοιμάζονταν για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι απέρριψε όλες τις επιλογές συμβιβασμού για την επίλυση της κατάστασης στο Ντονμπάς στη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων της Νορμανδίας στο Παρίσι.

«Το γεγονός πως η Ουκρανία έλαβε εντολή να μην συμφωνήσει σε τίποτα, είτε στο Μινσκ είτε στο σχήμα της Νορμανδίας, και ότι άρχισαν να την προετοιμάζουν για στρατιωτική σύγκρουση, έγινε απολύτως σαφές μέσα στους πρώτους τρεις μήνες μετά το Παρίσι. Άλλαξαν εντελώς τη γραμμή -υποστήριξε τους διαπραγματευτές και απέφυγε πλήρως οποιεσδήποτε συμφωνίες ικανές να παράσχουν τουλάχιστον κάποια μακροπρόθεσμη εκεχειρία», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές επιδίδονταν σε προκλήσεις και στην καταστροφή των υπογεγραμμένων συμφωνιών, που ανάγκασαν τη Ρωσία να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Σημείωσε ότι αγνοώντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Παρισιού το 2019, το ουκρανικό καθεστώς έχασε την τελευταία ευκαιρία να σώσει τη χώρα και να αποφύγει τη μαζική αιματοχυσία.



«Η σημασία του Ζελένσκι ή του Ντανίλοφ στην προετοιμασία για τη στρατιωτική σύγκρουση ήταν ελάχιστη, η απόφαση πάρθηκε για αυτούς από τους δυτικούς ηγέτες <...> Πρόσθεσε πως κανένας επαρκής πρόεδρος, καθοδηγούμενος στις ενέργειές του από τα συμφέροντα του λαού του, δεν θα μπορούσε να λάβει μια απόφαση να καταστρέψει τη χώρα του και τονλαό του προς το συμφέρον ενός άλλου κράτους», πρόσθεσε ο Miroshnik.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail