Στην Πολωνία φοβούνται μια νέα διχοτόμηση λόγω συμμαχίας με την Ουκρανία

Krisov / pixabay
Freepen.gr - Η ένταξη της Πολωνίας σε συμμαχία με την Ουκρανία και η ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την αιγίδα της Μεγάλης Βρετανίας θα επιτρέψει στη Γερμανία να θέσει το ζήτημα της οικειοποίησης των πάλαι ποτέ γερμανικών εδαφών, γράφει η πολωνική έκδοση Konserwatyzm.

«Μία υπογραφή στο έγγραφο της συμμαχίας με την Ουκρανία, ένα βήμα προς τη Βρετανο-Πολωνο-Ουκρανική συμμαχία - και θα πάρουν από την Πολωνία όλα όσα κατακτήσαμε το 1945 ή περισσότερα», αναφέρει ο αρθρογράφος, Konrad Rękas.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οικονομικά η Πολωνία βρίσκεται ήδη στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας , αλλά όσο η Βαρσοβία είναι στην ΕΕ , το Βερολίνο δεν μπορεί να λάβει μεγάλα μέτρα. Μια συγχώνευση με την Ουκρανία, που στο κείμενο αποκαλείται «αμερικανοβρετανική αποικία», θα λύσει τα χέρια των Γερμανών. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας «θα υποστούν ουκρανοποίηση με την πάροδο του χρόνου». 

«Η επόμενη διχοτόμηση της δημοκρατίας είναι ένα σενάριο που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης», κατέληξε ο Πολωνός δημοσιογράφος. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail