Η Γερμανία στέλνει στο Κιέβο με ρουκέτες που καθοδηγούνται με λέιζερ και βλήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς

Freepen.gr - Στις 19 Αυγούστου, η Γερμανία ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κατευθυνόμενες ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς.

Η Γερμανία αντιτάχθηκε στο παρελθόν στην παροχή θανατηφόρου βοήθειας στην Ουκρανία. Ωστόσο, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Γερμανία έγινε ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς υποστηρικτές των δυνάμεων του Κιέβου. Παρόλα αυτά, το Βερολίνο αντιμετώπισε σοβαρή κριτική τις τελευταίες εβδομάδες επειδή δεν απέστειλε αρκετά όπλα στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας απαρίθμησε τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που θα παραδοθεί στην Ουκρανία ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας ως εξής:

  • 20 εκτοξευτές πυραύλων 70 mm σε φορτηγά pick-up με 2.000 πυραύλους και λέιζερ σχεδιαστές στόχων.
  • 1.592 βλήματα 155 χλστ.
  • 255 βλήματα Vulcano 155mm;
  • 60.200 φυσίγγια πυρομαχικά 40 χλστ.
  • 6 ανυψωτικά οχήματα.
  • 40 επεκτάσεις εύρους συχνοτήτων για συσκευές anti-drone.
  • 12 τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης.
  • 30 MG3 για τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης.


Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τον τύπο των κατευθυνόμενων με λέιζερ πυραύλων 70 mm που θα προμηθεύονται στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι ειδικοί υπέθεσαν ότι θα μπορούσαν να είναι πύραυλοι Thales FZ275 LGR με εκτοξευτές Arnold Defense Land-LGR4 Fletcher.

Ο πύραυλος FZ275 LGR, ο οποίος καθοδηγείται από ημιενεργό λέιζερ, έχει μέγιστη εμβέλεια οκτώ χιλιομέτρων και είναι οπλισμένος με κεφαλή 4,1 κιλών υψηλής εκρηκτικότητας.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail