Ο Λευκός Οίκος θέλει να συμμετάσχει ο Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της G20 εάν είναι εκεί ο Πούτιν

Freepen.gr -
Οι χθεσινές αναφορές ότι τόσο ο Ρώσος Πούτιν όσο και ο Κινέζος Σι θα παρευρεθούν στη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μπαλί προκάλεσαν θύελλα ανησυχίας και οργής αντίδρασης μεταξύ των δυτικών ηγετών. Πρώτον, η απάντηση του Λευκού Οίκου ήταν να πει την Παρασκευή ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα πρέπει επίσης να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στη σύνοδο κορυφής που είχε οριστεί για τον Νοέμβριο στο σενάριο που θα παρευρεθεί πραγματικά ο Πούτιν.

Σε δήλωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε: «Όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν, δεν πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να παραστεί στη G-20 καθώς διεξάγει τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Αλλά εάν παρευρεθεί ο Πούτιν, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα πρέπει να συμμετάσχει και ο Ζελένσκι», σύμφωνα με το Bloomberg.

Άλλες κυβερνήσεις, για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλούν είτε για επίσημη επίπληξη του Πούτιν από τους ηγέτες της G20, είτε επιχειρούν να ασκήσουν βέτο στην παρουσία του.

Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε από τα παραπάνω σενάρια, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψουν τα πράγματα εάν ο Σι και ο Πούτιν είναι παρόντες.  
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail