Η Ρωσία απομακρύνεται από τα «τοξικά» δολάριο και ευρώ στις οικονομικές σχέσεις με τους εταίρους

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr -
Η Ρωσία θα απομακρύνει το δολάριο και το ευρώ στις εμπορικές, οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις με τους εταίρους της, καθώς αυτά τα νομίσματα έχουν γίνει «τοξικά» εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τη Δύση, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Pankin σε συνέντευξή του στο TASS.

«Απέναντι στην αυξανόμενη γεωπολιτική πίεση από τη «συλλογική Δύση», ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν σταθεροί εμπορικοί, οικονομικοί και επενδυτικοί δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και των εταίρων της είναι να αποφευχθεί η χρήση νομισμάτων που έχουν γίνει «τοξικά», κυρίως το δολάριο ΗΠΑ και ευρώ και να στραφούν σε διακανονισμούς σε αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις, κυρίως σε εθνικά νομίσματα», είπε ο Pankin.

Ο διπλωμάτης σημείωσε πως το τρέχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που χτίστηκε από την Ουάσιγκτον έχει αποδειχθεί «ακατάλληλο για τις συνθήκες μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης και έχει ουσιαστικά γίνει ένα εργαλείο για την επίτευξη πολιτικών στόχων μιας ομάδας χωρών».

«Είναι προφανές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η Δύση σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει κατάχρηση της προνομιακής της θέσης», συνέχισε ο Πάνκιν. "Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι πολλά έθνη, βλέποντας έκτακτες και παράνομες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σκέφτονται την ανάγκη να αποδολαριοποιήσουν την ξένη οικονομική δραστηριότητα για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Όπως αποδείχθηκε, αν υπάρχει πολιτική βούληση, το θέμα είναι αρκετά επιλύσιμο», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail