Αφού κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και τελειώνουν οι άδικοι φόροι, πάπαλα κι ο ΕΝΦΙΑ Κυριάκο;

«Η 20ή Αυγούστου του 2022 είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες: με τον πιο επίσημο τρόπο, η χώρα μας εξέρχεται από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους. Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων».

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παραπάνω είναι οι πρώτες φράσεις του μηνύματος του πρωθυπουργού, που σαν άλλος Τσίπρας εξήγγειλε την έξοδο από τα μνημόνια. Ο προκάτοχός του είχε φορέσει γραβάτα, ο σημερινός ας βάλει απλά ένα μακό μπλουζάκι καθώς λιάζεται στις παραλίες. 


Όμως ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα, είτε τα έγραψε μόνος του είτε όχι, πως «η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων».

Δηλαδή ΑΜΕΣΑ:

- Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

- Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος

- Καταργούνται οι ληστρικές αυξήσεις φόρων στα καύσιμα και μειώνεται ο ΦΠΑ στα επίπεδα του 2010

- Οι συντάξεις και οι μισθοί επανέρχονται εκεί που ήταν το 2010.

- Αποκαθίστανται τα δώρα στο δημόσιο (ούτως ή άλλως από εποχής ΣΥΡΙΖΑ οι προσλήψεις δεν έχουν τελειωμό)

Για όσους μάθαμε στοιχειώδη ελληνική και διαθέτουμε έναν απλό κοινό νου, αυτά σημαίνει η παραπάνω φράση του πρωθυπουργού.

Άραγε κατάλαβε κι ο ίδιος τι είπε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail