Οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου ήταν οπλισμένες μέχρι τα δόντια, ανέφερε το Βελιγράδι

RIA Novosti / Ruslan Krivobok
Η ηγεσία της Σερβίας και οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου ήταν ένα βήμα μακριά από μια σοβαρή σύγκρουση, αλλά το Βελιγράδι κατάφερε να διατηρήσει την ειρήνη, δήλωσε ο Πέταρ Πέτκοβιτς, διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια υπό τη σερβική κυβέρνηση.

Ο Πέτκοβιτς μίλησε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβικής Λίστας, Γκόραν Ράκιτς.
«Τη νύχτα βρισκόμασταν στα πρόθυρα μιας σοβαρής σύγκρουσης, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από εκατό κομάντο της ROSU – οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, με τεθωρακισμένα οχήματα και κανόνια νερού – ήταν έτοιμοι να εισβάλουν», εξήγησε ο Πέτκοβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι άνθρωποι σχεδίαζαν να αντιμετωπίσουν τον σερβικό λαό, ο οποίος «υπερασπίστηκε την ελευθερία μετακίνησης και τη διατήρηση της ειρήνης στην επαρχία».

Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι οι αλβανικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου, με επικεφαλής τον "πρωθυπουργό" Αλμπίν Κούρτι, κατηγόρησαν ψευδώς το Βελιγράδι ότι ήθελε να προκαλέσει σύγκρουση και να αποσταθεροποιήσει τα Δυτικά Βαλκάνια. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail