Η Κίνα «έτοιμη» να παραδώσει ανταλλακτικά αεροσκαφών στη Ρωσία

Freepen.gr - Οι κινεζικές εταιρείες «είναι έτοιμες» να παραδώσουν ανταλλακτικά αεροσκαφών σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Ζανγκ Χανχούι, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε ανταλλακτικά στη RF [Ρωσική Ομοσπονδία], οργανώνουμε αυτή τη συνεργασία. Τώρα οι εταιρείες εργάζονται για αυτό, έχουν συγκεκριμένα κανάλια, δεν υπάρχουν περιορισμοί από την κινεζική πλευρά», ανέφερε το Tass όπως είπε ο Χανχούι.

Ωστόσο, το TASS δεν έχει παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πού ή σε ποιον λέγεται πως έκανε την ανακοίνωση ο Hanhui. Στις 16 Ιουνίου, ο Hanhui συμμετείχε σε ένα πάνελ με τίτλο: Ο Επιχειρηματικός Διάλογος Ρωσίας-Κίνας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Ενώ τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Hanhui επιβεβαίωσε την περαιτέρω εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δεν αναφέρθηκε πως μιλάει συγκεκριμένα για την αεροπορία.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να προμηθευτούν αεροσκάφη και τα εξαρτήματά τους λόγω των διαφόρων κυρώσεων που ακολούθησαν την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Μάρτιο του 2022 εμφανίστηκαν αναφορές ότι η Κίνα αρνιόταν να παρακάμψει τις κυρώσεις και να προμηθεύσει τα ανταλλακτικά στη Ρωσία, αν και αυτές οι αναφορές δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το Μάιο, οι Ρώσοι νομοθέτες αναθεώρησαν ορισμένους από τους νόμους περί αερομεταφορών της χώρας, καταργώντας σημαντικούς περιορισμούς στη συντήρηση και την προμήθεια ανταλλακτικών και ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση «γκρίζων» εξαρτημάτων χωρίς διακριτή προέλευση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail