Ο ετήσιος πληθωρισμός της Κωνσταντινούπολης εκτινάσσεται στο 99%!

Servetphotograph / pixabay
Οι τιμές καταναλωτή στην  Κωνσταντινούπολη, αυξήθηκαν κατά 99,11 τοις εκατό από έτος σε έτος και 4,09 τοις εκατό από μήνα σε μήνα τον Ιούλιο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken τη Δευτέρα, επικαλούμενος στοιχεία από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης (İTO).

Τα τελευταία στοιχεία σηματοδοτούν τη συνέχιση μιας ανοδικής τροχιάς στον πληθωρισμό της μεγαλούπολης, ο οποίος είχε φτάσει σε ετήσιο ρυθμό 94,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την İTO, ενώ διευρύνει το χάσμα μεταξύ των επίσημων ρυθμών πληθωρισμού της Κωνσταντινούπολης και της υπόλοιπης Τουρκίας.

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας επεκτάθηκε στο 78,6% τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο από το 1998, καθώς οι τιμές των τροφίμων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TÜİK). Η τιμή των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκε κατά 93,9% ετησίως στη χώρα.

Η διαφορά μεταξύ των επίσημων μεγεθών για τον πληθωρισμό της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, ήταν 9,9 μονάδες, 13,8 μονάδες και 15,6 μονάδες, αντίστοιχα, γράφει το Diken, επικαλούμενο στοιχεία του İTO.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail