Τα περισσότερα γερμανικά οβιδοβόλα στην Ουκρανία εκτός λειτουργίας!

kmweg.de
Freepen.gr - Τα περισσότερα γερμανικά οβιδοβόλα PzH 2000 που έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία από τη Δύση έχουν ήδη χαλάσει και χρειάζονται επισκευή, σύμφωνα με το μέλος της γερμανικής Bundestag, Marcus Faber, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV, ο πολιτικός ισχυρίστηκε ότι εξεπλάγη όταν έμαθε από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ότι μόνο πέντε από τα 15 γερμανικής κατασκευής οβίδες PzH 2000 που προμήθευσαν στην Ουκρανία το Βερολίνο και το Άμστερνταμ εξακολουθούσαν να λειτουργούν. Πρόσθεσε ότι η αιτία των αποτυχιών δεν ήταν τα ρωσικά πυρά, αλλά το γεγονός ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν μαζικά από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενώ το Κίεβο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τις δηλώσεις του Faber, αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα από το Der Spiegel ότι η Ουκρανία είχε ενημερώσει τη Γερμανία ότι ένας αριθμός οβιδοβόλων PzH 2000 δυσλειτουργούσε μετά από εκτεταμένη χρήση. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας πίστευε ότι τα ζητήματα μπορεί να προέκυψαν από βολές υψηλής έντασης, οι οποίες μπορεί να επηρέασαν τον μηχανισμό πλήρωσης του πυροβολικού. Το Der Spiegel είπε ότι 100 βολές την ημέρα θεωρούνταν «υψηλό επίπεδο έντασης βολής» για το οβιδοβόλο.

Ο Faber δήλωσε επίσης ότι το Κίεβο είχε ζητήσει περισσότερα ανταλλακτικά για τα όπλα και ήταν «αισιόδοξος» ότι θα μπορούσε να επαναφέρει τα οβιδοβόλα σε κατάσταση λειτουργίας. Σημείωσε ότι ενώ η Γερμανία είχε ήδη προμηθεύσει στην Ουκρανία πακέτα ανταλλακτικών, δεν ήταν όλα «τα σωστά». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail