Ρωσία και Κίνα ενδέχεται να σχηματίσουν στρατιωτική συμμαχία για την αντιμετώπιση της δυτικής επιθετικότητας

Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Μπρούτερ, ειδικός στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Μελετών εκτίμησε την πρόταση του Μιχαήλ Σερεμέτ, μέλους της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία, για τη σύσταση ένωσης κυρίαρχων κρατών για την αντιμετώπιση της δυτικής επιθετικότητας.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με την ευρεία έννοια της λέξης συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό.

"Η σύγκρουση στην Ουκρανία επηρεάζει τις κύριες οικονομικές δυνάμεις της Δύσης και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Κίνα και η Ινδία δε συμμετέχουν ακόμη. Μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση δεν πρέπει απαραίτητα να είναι είτε πυρηνική είτε με τεράστιο αριθμό θυμάτων", ο ειδικός είπε στην Pravda.Ru.

Ταυτόχρονα, τα γεγονότα στην Ουκρανία θα καθορίσουν την κατάσταση των πραγμάτων στον κόσμο, πρόσθεσε. Ο μελλοντικός ρόλος της Μόσχας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής εξαρτάται από τη νίκη της Μόσχας, πρόσθεσε ο Μπρούτερ.

"Εάν κερδίσει η Ρωσία, το ζήτημα μιας στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα είναι θέμα χρόνου. Εάν η χώρα μας χάσει, τότε το Πεκίνο είναι απίθανο να συνάψει μια τέτοια συμφωνία μαζί μας", είπε ο ειδικός.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε σε υβριδική μορφή. Στις μέρες μας όμως τα πυρηνικά όπλα λειτουργούν αποτρεπτικά.



«Έχουμε ήδη φτάσει στο σημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Νωρίτερα, ο Μιχαήλ Σερεμέτ, μέλος της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία, υποστήριξε τη δημιουργία ενός στρατιωτικού και οικονομικού μπλοκ που θα μπορούσε να περιορίσει το ΝΑΤΟ.

«Θεωρώ σκόπιμο να επανεξετάσουμε το συλλογικό σύστημα εθελοντικής ένωσης κυρίαρχων κρατών που θα είναι ικανά να επιδείξουν αποτελεσματική αντίσταση στη δυτική επέκταση», τόνισε ο Ρώσος βουλευτής.

* απόδοση από pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail