Κινέζικο μέσο: Ο Ζελένσκι ξεπουλά την Ουκρανία για δικό του πλουτισμό σε καιρό πολέμου

Freepen.gr - Η μαζική ιδιωτικοποίηση που περιμένει την Ουκρανία θα οδηγήσει σε συνολική πώληση της χώρας στη Δύση ενώ ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι και η ομάδα του θα μοιραστούν όλα τα κέρδη, γράφει η κινεζική πύλη Guancha.

«Αν ο Ζελένσκι θέλει να βρει έναν αγοραστή, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάει στη Δύση – ας ψάξει σιγά σιγά σε κάποιον να πουλήσει τα απομεινάρια του ουκρανικού μεγαλείου και ελπίζω ότι θα βρει αυτόν τον αγοραστή πριν καταρρεύσει η χώρα» αναφέρει το υλικό που μετέφρασε το InoTV.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης φαίνεται, τουλάχιστον, ακατάλληλη. Αλλά αν θεωρήσουμε αυτό το βήμα ως μια προσπάθεια του Ζελένσκι να κερδίσει μια άνετη σύνταξη, τότε όλα μπαίνουν στη θέση τους, σημείωσε ο συγγραφέας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Denys Shmyhal δήλωσε ότι, σύμφωνα με το νόμο που εγκρίθηκε από τη Verkhovna Rada, η μαζική ιδιωτικοποίηση στη χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά του, ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, βουλευτής Ντμίτρι Ραζούμκοφ, σημείωσε πως αυτό το έγγραφο επιτρέπει εκ των πραγμάτων την πώληση μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, και στο πλαίσιο της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας, «αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πώληση της χώρας».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι σημερινές ουκρανικές αρχές έχουν αρχίσει να δίνουν σταδιακά στη γειτονική Πολωνία τον έλεγχο σε τομείς της εθνικής οικονομίας. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail